Bulivan

2015.11.18. 17:50

Pomádé az Arenában – Retró buli a színpadon és előtte (x)

Szombathely – Budapest és Veszprém után ér Szombathelyre a Grease musical, a Bánfalvy Stúdió produkciója. Élőzene, tánc kifulladásig és nosztalgia sztárokkal – ezt ígéri az előadás. Telt házat remélnek a főszereplők az Arena Savariában.

Bakos Ágnes

Színpadon a The Burger Palace Boys és a Pink Ladies! Nincs, aki ne hallott volna Olivia Newton-John és John Travolta közös sikeréről, a Grease-ről, ami a nyolcvanas években Pomádé címmel hódított idehaza.

Egy középiskolás fiúbanda és egy lánycsapat, romantika, intrika, lázadás, autók és rengeteg tánc – ez a Grease. Az 1978-as film alapja egy Broadway-darab, aztán a film nyomán átdolgozott színpadi előadás készült. Szombathelyen a 2008-as színpadi feldolgozás lesz látható november 28-án és 29-én.

– Az egész egy óriási buli és tényleg interaktív a produkció – kezdte Vastag Csaba, Daniel „Danny” Zuko megformálója a produkció beharangozóján.

Rengeteg akrobatikus elemmel dolgoznak, nagyszabású táncjeleneteket láthat a közönség – és nem mellékesen a film már-már kultikus dalai csendülnek fel, magyarul. De vannak különbségek is:

– A karaktereket jobban kiemeli a darab, mint a film. Például Sonny-t az öcsém, Tamás alakítja, és eszméletlen poénokat hoz – mondta Vastag Tamás.

– Nagyon jól egymásra találtunk, jó csapat van a színpadon, ez a pozitív kisugárzás átjön és láthattuk az eddigi előadásokon, hogy mennyire szereti a közönség – ezt emelte ki Görgényi Fruzsina, aki Sandy Dumbrowskit alakítja. A fiatal színésznő azt mondta, annak idején „csajosan” szerette a filmet, a szereplők ruháit figyelte. Vastag Csaba is látta annak idején a filmet, sőt, tinédzserként Veszprémben egy táncos adaptációban szerepelt.

A tánc nagyon fontos szerepet kap az előadásban: akrobatikus jelenetekkel idézik a hetvenes évek lázadó ifjait a színpadon.

– Nagyon jó, hogy Szurdi Miklós rendező nem hagyta magára a darabot, jön velünk az előadásokra és figyeli a bemutatókat – emelte ki Görgényi Fruzsina.

– Élőzenekaros kísérettel kerül színpadra a Grease és tökéletes helyszín lesz az Arena Savaria – mondta Vastag Csaba.

A darab szövegét Varró Dániel jegyzi, az előadás zenei részéért Döme Zsolt felel. Nem mellékesen: húsz év után látható ismét magyarul Grease előadás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!