Bulivan

2011.06.15. 13:30

Szentivánéji Vigasságok 2011 - részletes program

Tánc, zene, gyertyaúsztatás és tűzijáték - a szombathelyi, 2011-es Szentivánéji Vigasságok programja.

Vas Népe

SZIGET
10.00 – 17.00 óráig T-HOME GYERMEK SZIGET
Vár a T-Home Digitális Világa!
Az apróságokat játékra hívjuk a Gyerekszigeten, mialatt T-Home sátrunkban bemutatjuk a villámgyors internetezés és interaktív televíziózás élményét.
Próbáld ki, együtt velünk!

TÓFÜRDŐ
10.00 – 15 óráig JUNIÁLIS SPORTVETÉLKEDŐ
Tófürdőn várják a nap, fürdőzés szerelmeseit sportolási lehetőséggel egybekötve, amely strandröplabda, strandkosárlabda, strandfoci, strandlábtenisz, strandtollaslabda és kötélhúzó bajnokságokból áll. A helyszíni nevezés minden sportágban díjtalan!
10.00 óra   Helyszíni nevezés érvényes belépőjeggyel
10.30 - 15.00 óra  Sportvetélkedők
15.00 óra  Eredményhirdetés
15.30 óra  Szentgotthárd Város Fúvószenekarának bemutatója

SZENTIVÁNÉJI VIGASSÁGOK VÁSÁRA
10.00 – 01.00 óráig Idén sem fognak hiányozni a kézművesek és a vidámpark, melyben reggeltől éjszakába nyúlóan élvezhetik a fényárban úszó játékok élményét gyerekek és felnőttek egyaránt.
A Szentivánéji Vigasságok forgatagában a megfáradt járókelők pecsenyések és sütödések finom étkeiből, édességeiből és hűsítő italaiból meríthet újabb erőt.
15.30 óra  Szombathely Város Fúvószenekarának bemutatója -
22.45 óra GYERTYAÚSZTATÁS A MÁGIKUS ÉJSZAKÁN
A csodák és szerelem éjszakája, mikor a kívánságok teljesülhetnek!
Szent Iván varázslatos éjszakája fény és a sötétség, tűz és víz küzdelme.  A keresztény ünnep is magába olvasztotta mindazokat a hiedelmeket és rítusokat, amelyek korábban a különböző népeknél a nyári napfordulóhoz kapcsolódtak. E napon gyakorolhatjuk a mágikus praktikákat, amelyek a megtisztulással, gyógyítással, az egészség megőrzésével, szerelemmel, a házassággal és a termékenységgel vannak szoros kapcsolatban.
Kívánság varázslat: Ha van valami, amire nagyon vágysz, akkor ne habozz, varázsolj!

Hozzávalók:
1. Speciális gyertya
2. Mielőtt bármibe is belefognál, tisztítsd meg a gondolataidat minden negatív energiától, szimbolizálva a megtisztulást.
3. Próbáld egy-két szóban megfogalmazni a kívánságodat.
4. Gyújtsd meg a gyertyát, és közben folyamatosan gondolj a kívánságra, és arra, hogy mennyire szeretnéd, hogy valóra váljon.
5. Gyertyát engedd a Csónakázó tó vízére a kijelölt helyen.
6. Várd meg, amíg hamuvá válik.
Reméljük a kívánság teljesül!

NAGYSZÍNPAD
10.00 óra FÚVÓS PARÁDÉ
Szombathely Város Fúvószenekara
Szentgotthárd Város Fúvószenekara
Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar
Írisz Majorette Táncegyüttes bemutatója

Szentivánéji Vigasságokat a fúvószenekarok nyitják meg bevonulásukkal, majd a színpadon váltják egymást színes produkcióikkal.

13.00 óra  GALAXY ROCK AND ROLL KLUB
Mi is ez a rock’n’roll? A szó valódi jelentése: rázni, pörgetni, vagy ringatni és forgatni. Egyesület minden igazolt versenyzője kivívta az országos versenyeken való indulási jogot. Párosaik nemcsak a magyar mezőnyben jeleskednek, de világversenyeken is az élmezőnyt alkotják, minősített sportolók! Komoly eredmény, hogy egyesület 2 „A” kategóriás párt is a magáénak tudhat, bemutatójuk méltán emeli csapat színvonalát!

14.00 óra SHADIBOYS ZENEKAR KONCERTJE
Polgár István - szólógitár, ének
Tangl József  - ritmusgitár, ének
Talabér József - basszusgitár, ének
Kőrössy Tamás - dob
Az együttesben a háromgitáros különböző stílusokban már korábban is együtt játszott különböző formációkban. Kőrössy Tamás dobos ma is több zenekarban és stílusban ténykedő zenész.
A Shadiboys megalakulásakor a fő cél a Shadows együttes műsorának autentikus, hiteles megszólaltatása volt.. Az együtteshez időközben csatlakozott Pörczi Dezső énekes is, akivel az együttes Cliff Richard, valamint Ricky Nelson és Elvis Presley dalaival bővítette repertoárját.

16.00 óra  4N ACOSTIC PERFORMANCE KONCERTJE
Bujtás Ervin - bass-gitár, ének
Kutrovics Tamás - gitár, ének
Hollósi  László - dob, ütős hangszerek
Holdosi Attila - gitár, ének
A zenekar 2009-ben alakult azzal a céllal, hogy kedvenc előadóink dalait akusztikus hangzásban szólaltassuk meg.  Műsoruk változatos és több zenei irányzatot is felvonultat! (Eric Clapton, Sting, L.G.T., Michael Buble, TheEagles, C.C.R., Toto, Beatles, ...)
Kialakult közönségbázisukban szinte minden korosztály képviselteti magát, akik műsorukban megtalálhatják a kedvükre való dalokat és hangulatokat.

17.30 óra SAVARIA TSE LATIN TÁNCBEMUTATÓJA
A formációs versenytáncok legeredményesebb hazai tánccsoportja egy igazán vérpezsdítő bemutatóval készül erre eseményre. Táncosok a legújabb formációikat mutatják be, ahol a  Samba, Rumba, Mambo, Cha-Cha-Cha, valamint a spanyol Paso Doble minden eleme bemutatásra kerül.
18.30 óra FLY ME TO THE MOON - ISIS BIG BAND KONCERTJE MAGGIE-VEL
A szombathelyi Isis Big Band 1995 nyarán alakult fiatal, a zenekari jazz iránt érdeklődő zenészekből, főként a helyi zeneiskola fúvószenekarának akkori tagjaiból. A muzsikálás hátteréül szolgáló civil szervezet elnöke a kezdetektől fogva Pintér Róbert.
A vasi big band az elmúlt közel másfél évtizedben helyi és országos fesztiválok és rendezvények rendszeres résztvevőjévé vált

20.30 óra LGT EMLÉKZENEKAR KONCERTJE
1993-ban alakult az együttes magja, Veszprémben, akikhez 4-5 év múlva rácsatlakozott a katonazenészekből álló rezesbanda is.
Kezdetben főleg Veszprémben és környékén játszottak különböző pubokban, fesztiválokon, majd következtek a Kapolcsi Napok.
Az elmúlt 18 év során felléptek már a SZIGETEN, a VOLT és a FÉLSZIGET Fesztiválon is, illetve bezsebeltek egy első helyezést az MRA "I. Tribute Band Tehetségkutató Verseny és Fesztivál"-on.
Jelenleg - számos fellépésük mellett, mint amilyen pl. a Stargarden Fesztivál és Veszprémi Utcazene..stb volt. – a Pannon Várszínház "Miénk ez a cirkusz" és az „Égi vándor” című musicalek zenekara is.
 A zenekar tagjai:
Nyakas Krisztián - ének, basszusgitár, Süle Zsolt - ének, billentyűs hangszerek, Csoknyai György – gitár, Holubecz Imre – dob, Glück Balázs - ütős hangszerek, Vonderviszt Lajos - zongora
És a rezesbanda: Beke Gellért – trombita, Marton Zoltán – trombita, Hovorka István - harsona/pozan, Móré Nándor - szaxofon

23.00 – 00.45 óra  MARÓT VIKI ÉS A NOVA KULTÚR ZENEKAR KONCERTJE
Tagok: Marót Viki - ének, Novai Gábor - basszus, Cserjési András- trombita, Dudinszky Zoltán - szaxofon, Harsányi Zsolt - gitár, Pirisi László - zongora, Sima Anikó - vokál, Vasvári Viki - vokál, Végh Balázs – dobokViki és a Zenekar 2003 óta rendületlenül terjeszti a Retro tanait. Dalaikat az elmúlt ötven év hagyományai alapján alkotják, nemegyszer régi slágerek korhű, de progresszív feldolgozásával.

24.00 óra TŰZIJÁTÉK
Hagyományosan a Hotel Claudius tetejéről indítják zenei aláfestéssel a rakétákat, egyedi megformázású, komponált tűzképek lesznek, különleges show-elemet vegyítve.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az 6-700 méterre is elhallatszó durranások, pukkanások zavarhatják a házi kedvenceket. a leghelyesebb bevinni őket a lakásba, hogy félelmükben ne menjenek világgá!

EMLÉKMŰ
Az Emlékmű előtti téren, egésznap csodálatos panorámában gyönyörködhetnek az odalátogatók, piknikezésre, kikapcsolódásra kiválóan alkalmas hely.
22.00 óra MAGMA TŰZSZÍNHÁZ ELŐADÁSA
Az  előadásban kortárs zsonglőrtechnikák, mozgásszínházi elemek, látványos díszlet- és jelmezkreációk, egyedi zenei és fénykísérletek működnek együtt. Előadás fő látványeleme a tűz, amely önmagában is olyan jelenség, aminek sajátos hangulata, ereje, megrendítő és vonzó jelenléte magával ragadja a nézőt és előadót egyaránt.
22.30 óra  ÓRIÁSI MÁGLYA MEGGYÚJTÁSA
A tüzes nyílvesszőkkel történő tűzgyújtás után örömtánc veszi kezdetét a máglya körül.

TERMÁLFÜRDŐ
09.00 – 19.00 óráig
Egészségmegőrző programok
Egészség állapot felmérés
Masszázs
Kézműves program gyerekeknek
Vízi aerobic

ÉJSZAKAI FÜRDŐZÉS ÉS MOZI
20.30 Zoomba táncbemutató
21.00 Mamma Mia című film vetítése 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!