Bulivan

2009.11.21. 06:00

Szólólemezt jelentet meg Ponikló Imre

Elkészítette első szólóalbumát az Amber Smith zenekar frontembere, Ponikló Imre. A most megjelenő nagylemezen 11 dal található, szinte valamennyi az elmúlt másfél év szüleménye. A felvételek Budapesten, a Pannónia Stúdióban készültek.

Gyuricza Ferenc

Bár annak idején az Amber Smith is Ponikló Imre szólóprodukciójaként indult, a gitáros-énekesnek mégis csak mostanra - három nagylemez, számtalan európai, két japán és egy egyesült államokbeli fellépés és egy Fonogram-díj után - készült el első önálló albuma. A magyar nyelvű, személyes hangvételű dalokat tartalmazó kiadvány hangzása a 2009 őszén határozatlan időre visszavonult anyazenekarnál rockosabb, karcosabb lett, a dalok témái pedig személyesebbé váltak.

A lemez anyagát az 1974-ben született Ponikló Imre jórészt az elmúlt másfél évben írta. A felvételek Budapesten, a Pannónia Stúdióban készültek Schram Dávid felügyeletével, a keverés pedig - egy dal kivételével - George Shilling végezte, aki korábban a Primal Scream, a Blur, illetve legutóbb az E.Z. Basic lemezein is dolgozott. A lemezen Bátor Bence, az Amber Smith dobosa, valamint a The Random Chocolates basszusgitárosa, Michael Kentish kíséri Ponikló Imrét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!