Bulivan

2010.11.17. 15:01

Vidámabb lett James Blunt

Felszabadultabb és vidámabb dalok szerepelnek James Blunt harmadik albumán. A világhírű énekes - aki eddigi pályafutása során mintegy 18 millió nagylemezt értékesített - november 5-én jelentette meg új kiadványát.

Gyuricza Ferenc

A brit énekes a Back To Bedlam című bemutatkozó albumával vált ismertté, a mintegy 13 millió példányban eladott nagylemezen olyan sikerdalok szerepeltek, mint a You’re Beautiful, a High vagy a Goodbye My Lover.  Az énekes második albuma, a 2007-es All The Lost Souls tíz országban indított a listák első helyén, s közel 5 millió példányban kelt el világszerte. James Blunt rengeteg díjat nyert, köztük két Brit Award-ot, két World Music Award-ot, két MTV Video Music Award-ot, egy MTV European Music Award-ot, valamint kapott öt Grammy jelölést is.

- A Some Kind Of Trouble című új albumommal új fejezetet kívánok nyitni pályafutásomban - mondta az énekes a Some Kind Of Trouble megjelenése kapcsán. - A második lemezen befelé forduló volt. Az új dalok azonban a valóságról szólnak, olyan számokat írtunk a barátaimmal, amelyek arról a világról szólnak, amiben élünk és amerre tartani akarunk.

A Some Kind Of Trouble dalait Londonban vették fel James Blunt turnézenészeivel, az album producere pedig Steve Robson volt. Az első kislemezre a Stay The Night című felvételt másolták ki, ennek szerzői James Blunt, Steve Robson, valamint a One Republic tagja, Ryan Tedder voltak. A dal érdekessége, hogy James Blunt most először dolgozott együtt két másik dalszerzővel.

James Blunt időközben azt is bejelentette, hogy 2011-ben újra turnéra indul, s vélhetően ismét valamilyen szolidaritási akcióhoz csatlakozik. Az énekes a 2008/2009-es turnéján a Doctors Without Borders elnevezésű nemzetközi orvosi humanitárius szervezet részére gyűjtött pénzt, de szorosan együttműködik a Friends Of The Earth mozgalommal is, amelynek tagjai a klímaváltozásra próbálják felhívni a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!