Bulivan

2009.11.08. 07:00

Visszatér Budapestre Sebastian Bach

Az öt évvel ezelőtti fergeteges sikerű budapesti koncertje után ismét Magyarországra látogat a Skid Row zenekar egykori frontembere, Sebastian Bach. A világhírű énekes ezúttal december 15-én lép fel a fővárosi Diesel Klubban.

Gyuricza Ferenc

Sebastian Bach hangilag, megjelenésben és gondolkodásmódban is a legnagyobb rocksztárok közé tartozik. Az énekes 1999-ben kezdett szólókarrierbe, ám hírnevét együttesének, a több mint 20 millió eladott lemezzel büszkélkedő Skid Row-nak köszönheti. A zenekarból való kilépése után fellépett a Broadway-n, játszott a Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperában, s még a Velvet Revolver-nél is járt meghallgatáson. Az énekesi posztot a zenekar gitárosa, a Guns N Roses-t is megjárt Slash elmondása szerint csak azért nem kapta meg, mert úgy hangzottak együtt, mint a Skid Roses.

Sebastian Bach 2006 májusában részt vett a VH1 csatorna egyik legnagyobb műsorában, Ted Nugent, Evan Seinfeld, Jason Bonham és Scott Ian társaságában bezárták egy villába, hogy közösen írjanak zenét, ebből a kezdeményezésből született meg később a Damnocracy nevű együttes. Az énekes később további televíziós show-műsorokban is szerepelt, mindegyiket nagy nézettség kísérte.

Az idei évben az énekes újra a zenére koncentrál. A megjelenés előtt álló új albuma érdekes kirándulásnak ígérkezik, hiszen a közreműködő zenészek között a Hatebreed-ben szereplő Jamey Jasta, valamint a Marilyn Manson egykori gitárosa, John 5 is szerepel. Szólócsapatát pedig a dobos Bobby Jarzombek, valamint az újonnan igazolt fiatal gitárzseni, Nick Sterling erősíti.

Sebastian Bach ez év végére csak néhány koncertet vállalt. Finnországban lép fel, többek között Alice Cooper társaságában, majd egy exkluzív koncert erejéig Magyarországra látogat. Ezek a rendezvények már a jövő évi, Guns N Roses-szel közös turnéra való felkészítést szolgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!