Bulivan

2011.07.01. 11:36

VOLT 2011 - viharos csütörtök: Primus, House of Pain, Sum 41, Dub FX (képgalériákkal)

A VOLT Fesztivál második napja leginkább a szélvihar jegyében telt. Megtépázott fák, próbára tett sátrak, és még több fesztiválozó jellemezte a csütörtököt. A fellépők között szerepelt a Primus, a House of Pain, a Sum 41, Dub FX, a Tankcsapda a Brains és a soproni tűzoltóság is...

Vas Népe

Bár a viharos széltől és lehüléstől sokan féltek, ennek ellenére csütörtökön sem tűnt úgy, hogy kevesebben lennének a VOLT Fesztiválon.

Annyit változott a helyzet, hogy előkerültek a pulóverek és az esőkabátok (utóbbira szerencsére nem volt szükség). A koncerteken ugyanúgy ott a tömeg és az őrült hangulat.

Akkezdet Phiai szövegelésére annyian voltak kíváncsiak, hogy megtöltötték az MR2 színpad környékét. Rímekbe szedve hallhattunk "kritikát", a zene nélküli freestyle pedig külünösen kedvenccé vált, ahogy minden egyes remekbe szabott strófa után üvöltve éljenzett a közönség.

Az óránkra pillantva már majdnem azt hittük, hogy lekéssük a Primus koncertjét, de viharos gyorsasággal az időt is legyőzve csak odaértünk. Nem bántuk meg.

Na de ha már korábban szóba jött a vihar... Akkora szélben volt részünk csütörtök délutántól, hogy a színpadoknál több helyen is meg kellett bontani a dekorációt, nehogy aztán vitorla módjára kezdjen működni, egy eldőlt színpad meg ugye nem olyan mókás. A kemping területén a fák több helyen így is problémákat okoztak, aggódni azonban nem kellett, a szervezők azonnal cselekedtek, minden potenciális balesetveszélyt hordozó ágat eltávolítottak.

A hip-hop legenda, a House of Pain koncertjére annyian jöttek el, hogy az már-már kacsintgathatott volna egy nagyszínpad-közeli bulira, de ez méginkább igaz volt az esti, Dub FX bulira. A Hous of Pain öregjei klasszikussokkal készültek és természetesen nem maradt el a Jump around sem, amely több ezer embert késztetett ugrálásra. Lenyűgöző látvány volt.

Ha valahol fellép a Brains, onnan nem hiányozhatunk mi sem. Nem csak azért, mert szeretjük élőben is a "dárenbézt" (na jó, ez is erősen benne van), hanem azért, mert MC Columbóék rendre megtalálják azt a kis (vagy éppen nagy) pluszt, ami miatt bizony hiányérzetünk lenne, ha csak holmi lemezjátszókról dübörögne dudorogni való.

Egy igazi blues-legenda is jelen volt tegnap a VOLTon, a Deák Bill Blues Band is fellépett este, viharos szél ide vagy oda: rossz vér és blues.

A Tankcsapda koncertjét messziről néztük végig, rengetegen gyűltek a nagyszínpad elé. Lukács Lacinak ezen a koncerten nem volt szüksége szélgépre.

A kanadai SUM 41 zenéjét leginkább az amerikai tinifilmekhez tudjuk elképzelni (persze mindezt diszkográfiai ismeret nélkül mondjuk, néhány sláger meghallgatása, és az általunk is ismert dalok után). Természetesen a koncert olyan volt, mint amire számítottunk: sikítozó ifjúság, sorra a kordonon beeső lányokat kivezető, olykor ölben kivivő biztonságiakkal, húrszaggató energiával és pörgő ritmusokkal.

Dub FX koncertjéről már tavaly is sokminent elárult az, hogy Massive Attack nagyszínpadi produkciójáról tömegek vonultak át, hogy az ausztrál utcazenészt láthassák (ezen akkor a bristoli csapat annyira berágott, hogy nem is adtak visszatapsdalt, gyakorlatilag a műszak leteltével leléptek). Szerintünk most is bőven megérdemelte volna a nagyszínpadot, de talán majd jövőre... A harmadik ráadás után tízezren skandálták a szövegelőművésznek: happy birthday to you!

A csütörtöki első képgalériáért kattintosn ide, vagy a fenti képek valamelyikére!

A csütörtöki második képgalériáért kattintosn ide, vagy a fenti képek valamelyikére!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!