először politikamentes

2017.12.04. 07:53

Lionel Richie és Gloria Estefan is átvehette a Kennedy Center díját

Rajtuk kívül még Norman Lear televíziós forgatókönyvírót és producert, Carmen de Lavallade táncost és első rapperként LL Cool J-t tüntették ki. Donald Trump elnök és felesége a hagyományokkal szakítva nem vett részt a gálán.

Washington, 2017. december 3. Lionel Richie amerikai énekes, Norman Lear amerikai televíziós forgatókönyvíró és producer és LL Cool J amerikai rapper, a John F. Kennedy Előadóművészeti Emlékközpont ez évi díjazottjai (b-j) a Kennedy Központ Előadóművészi Díjainak 40. átadási ünnepsége utáni díszvacsorán a washingtoni külügyminisztériumban 2017. december 2-án. (MTI/EPA pool/Ron Sachs)

Az 1978-ban alapított elismeréssel az amerikai kultúra legkiválóbb előadóművészeinek életművét jutalmazzák. A díjazottakat a John F. Kennedy Center bizottsága választja ki a zene, a tánc, a színház, az opera, a film és a televízió világából.

LL Cool J a Reuters hírügynökségnek úgy fogalmazott a díj kapcsán hogy az „egy emlékeztető, hogy a művészet számít”.

A hátsó sorban balról jobbra: LL Cool J amerikai rapper és Lionel Richie amerikai énekes, az első sorban balról jobbra: Carmen de Lavallade táncos, Norman Lear televíziós forgatókönyvíró és producer és Gloria Estefan énekesek, a John F. Kennedy Előadóművészeti Emlékközpont ez évi díjazottjai, a Kennedy Központ Előadóművészi Díjainak 40. átadási ünnepsége utáni díszvacsorán a washingtoni külügyminisztériumban 2017. december 2-án. (MTI/EPA pool/Ron Sachs)

Az összes díjazott kiemelte, mennyire büszke arra, hogy átvehette a rangos kulturális elismerést.

A Kennedy Center díjátadóján az elmúlt időszakban rendszeresen részt vett a hivatalban lévő amerikai elnök és a first lady. Miután idén néhány díjazott a gáláról való távolmaradását helyezte kilátásba, a Fehér Ház augusztusban bejelentette be, hogy Donald és Melania Trump nem lesz ott az ünnepségen, így az „politikamentes” maradhat.

Borítófotó: Lionel Richie amerikai énekes, Norman Lear amerikai televíziós forgatókönyvíró és producer és LL Cool J amerikai rapper, a John F. Kennedy Előadóművészeti Emlékközpont ez évi díjazottjai (b-j) a Kennedy Központ Előadóművészi Díjainak 40. átadási ünnepsége utáni díszvacsorán a washingtoni külügyminisztériumban 2017. december 2-án. (MTI/EPA pool/Ron Sachs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!