betegség

2020.11.02. 13:48

Könnyek helyett vér folyt egy kislány szeméből, óriási veszélyben volt

Mindenki azt kérdezte az anyukától, amikor látták véres arcú lányát, hogy mi történt vele.

A 22 hónapos brit kislány, Millie Brown duzzadt szemöldökkel jött világra. Az orvosok a szeme mögött egy jóindulatú cisztát találtak, akkor még azt hitték, ez nem fogja a látását befolyásolni, de eltávolítását kétéves korban majd érdemes fontolóra venniük – írja a Ripost.

Később többször is meg kellett műteni Millie-t, ugyanis a ciszta miatt vér kezdett folyni a szeméből, ami elhomályosította a látását is.

Millie rendellenességét akkor tudtunk meg, amikor megszületett. A férjem észrevette a duzzadt szemöldökét, és azonnal elmondta a szülésznőknek – mondta a Daily Mailnek Nina, a kislány édesanyja.

Két különböző gyermekorvos is azt mondta, hogy csak attól duzzadt meg, ahogy elhelyezkedett a méhemben, és hogy ez néhány hét múlva lemegy. Aztán nem így történt, és elvégeztek egy MRI-vizsgálatot, ami megerősítette, hogy nyirokrendszeri rendellenességről van szó. Elkezdődtek a kezelések, majd májusban Millie szeme vérezni kezdett – olyan volt, mintha vért sírt volna. Rettenetesen aggódtunk, mivel ez annyira természetellenes volt, és fogalmunk sem volt, hogy ez normális-e az ő állapota szempontjából – tette hozzá Nina.

A nehezen kezelhető betegség ellenére mára az orvosok már annyira elégedettek az elért eredményekkel, hogy úgy vélik, belátható időn belül a kislánynak nincs szüksége további kezelésre.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!