ráadásul immunerősítő

2021.01.15. 19:05

Nem átverés! Csak iszik egy teát és fogyni fog

Ha fontos az egészséged és fogyni is szeretnél, jó helyen jársz. Ugyanis ez az egyszerű meleg tea támogatja a diétádat és az immunrendszeredet is erősíti.

Forrás: Shutterstock

A gyömbér a hatóanyagainak köszönhetően remekül serkenti az emésztést, segít a zsírégetésben, ráadásul erősíti az immunrendszert is, ami most, a világjárvány miatt még fontosabb, mint eddig bármikor is volt.

A kamilla remek immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti a puffadást, gyorsítja az anyagcserét.

A citrom szuper zsírégető, ráadásul tele van C-vitaminnal, mely a téli, vitaminhiányos időszakban különösen fontos a szervezetünknek. A fahéj ugyancsak felpörgeti az anyagcserét és támogatja az emésztésünket így gyorsítva fel a fogyást – írja a dietaesfitnesz.hu.

ELKÉSZÍTÉS:

Egy csésze forró vízbe reszelj egy kisujjnyi gyömbért, és áztass egy filter kamillát. Szórd meg kevés fahéjjal a teát, az is jó, ha fahéjrudat használsz és azt áztatod benne. 10 percig hagyd, hogy a hozzávalók kiengedjék a hatóanyagaikat, majd amikor már kissé hűlt az ital, nyomj bele fél citrom levét. Szűrd le a kész mixet, és kortyolgasd el. Igény szerint édesítővel, esetleg egy kiskanál mézzel édesíthetjük.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!