terhesség

2021.04.29. 17:28

Berki Mazsi egészségéért aggódnak a rajongók: nem lesz ebből baj?

Berki Krisztián és felesége, Berki Mazsi az első közös gyermeküket várják. A kismama kiegyensúlyozott, mégis van valami, ami nem tetszik a rajongóknak.

Forrás: Sulyok László / Ripost

Fotó: Laszlo Sulyok

Szinte könyörögnek a rajongók Berki Krisztián feleségének, hogy hagyja abba az edzést. Berki Mazsi nemrégiben jelentette be, hogy a férjével az első közös gyermeküket várják – írja a Ripost.

A baba nehezen jött össze, rengeteg sikertelen próbálkozás után, de a házaspár nem adta fel, és Mazsi hasa már szépen gömbölyödik.

Nem hagyta azonban abba az edzést, és ezt a hírt a rajongók egy része aggódva fogadta: szerintük egyáltalán nem kellene kockáztatnia a kismamának.

Többen úgy vélik, Mazsi nőgyógyásza sem támogatná az efféle mozgásformát a várandósság alatt. A kismama azonban kitart amellett, hogy ameddig nem árt a babának, és jól érzi magát edzés közben, folytatja a sportolást.

„Hároméves korom óta sportolok, hétéves korom óta versenyszerűen. Egész életemben keményen edzettem, most minimum a felére vettem vissza. Vannak bizonyos gyakorlatok, amiket egyáltalán nem csinálok, mivel van pár szabály: a has nem húzódhat, a pulzus nem mehet 140 felé, nem szabad erőlködni, nem szabad hasprést csinálni... Lesz egy posztom, ahol bővebben írok erről. Legutóbb egy szülésznővel edzettem, és mondta, hogy nyugodtan edzzek, a testem jelez. De kikértem több orvos véleményét. Szerintem tíz szakértővel is beszéltem, hisz a legfontosabb számomra, hogy a gyermekem egészségesen tudjon fejlődni. Pont pénteken voltam genetikai ultrahangon és minden a legnagyobb rendben” – fogalmazott a kismama az Instagramon, és hozzátette, nem ítéli el azokat a kismamákat sem, akik nem edzenek.

Ő viszont igényli a heti legalább három edzést, a teste pedig úgyis jelezni fogja, ha valami nem jó a babának.

„Egyszer sem szúrt még a hasam vagy húzódott, mivel gondosan körüljártam ezt, és csak olyan gyakorlatokat végzem, ami megengedett, de így is van olyan, ami megengedett, de mégse esik jól” – írta Berki Mazsi, aki mindenkinek megköszönte az őszinte aggódást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!