példamutató

2021.04.29. 21:00

Elképesztő bravúrral segít az otthonrekedt mentőtiszt a tanácstalan koronavírusos betegeken

Erején felül segít a bajbajutottakon.

Forrás: Helga Halasi Benkóczkiné

Minden követ megmozgat a tanácstalan covid-betegekért egy kecskeméti volt mentőtiszt. Benkóczkiné Halasi Helga 4 éve küzd autoimmun gerinc-és ízületi betegséggel, a Bechterew-kórral. A napi fájdalmak és a legyengült immunrendszere miatt nem dolgozhat. De módot talált, hogy segítse a kétségbeesetteket: szakmai tanácsot nyújt telefonon és a Híd az egészségügy és a betegség között Facebook-csoportban.

Fotó: Benkóczkiné Halasi Helga

Szerelemhivatás és hobbi

Április középén döntött úgy, hogy otthonról is segít. Volt mentora szavai vezérlik: „egy mentős soha nem adhatja fel”.

„Tanácstalanul írnak egymásnak az emberek a csoportokban. Az orvosok nem adnak nekik idő hiányában megfelelő támpontot. Itt elégeltem meg” – meséli, hozzátéve: ha kell, bármelyik orvossal konzultál.

Az a szerep jutott, hogy otthonról segítsem az embereket. Ha nem tudok valamit, felhívok olyanokat, akik ott vannak a frontvonalon.

A hölgy a Ripostnak elmondta: miután kiderült, hogy a betegsége miatt maga mögött kell hagynia 25 éves hivatását, 2017-ben nagyon összetört.

Végül az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) egyik főorvosa, dr. Polgár Anna húzta vissza a mélyből.

Ő adta vissza a életkedvemet, hogy felálljak és segítsek másokon. Nem tehetem meg, hogy a tudásom és tapasztalatom kárba vesszen.

Helga ezután saját történetével elnyerte az ORFI kórház Betegkurázsi-díját. Az átvételkor elmondta, hogy „híd szeretne lenni a betegek és az orvosok között”.

Fotó: Benkóczkiné Halasi Helga

Soha nem hátrál

Lement a kiskunhalasi járványkórházba is, ahol főigazgató segített neki bejutni a mobilkórházba.

Beöltöztem és bementem a vörös zónába, hogy lássam, mi történik ott – meséli.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!