Bulvár-celeb

2021.07.06. 08:38

Marsalkó Dávid: tízéves voltam, amikor történt valami, ami megváltoztatta a gyerekkoromat

Az édesapjával ült a kocsiban és hangosan üvöltött a zene.

Bagossy Norbi után a Halott Pénz frontembere, Marsalkó Dávid vallott élete legmeghatározóbb öt daláról a Petőfi Rádióban. A Hétvége Petőfivel műsorvezetőjének, Péczeli Dórának a közelmúltban indult Adj egy ötöst! rovatban azt is elárulta, melyik volt az az együttes, aminek a zeneisége a legnagyobb hatással volt rá – írja az Origo.

 

Mit hallgat egy zenész? Ez a kérdés hívta életre a Petőfi Rádió új rovatát, az Adj egy ötöst!, amely június 26-tól szombatonként minden reggel 7 és 8 óra között kapott helyet a Hétvége Petőfivel című műsorban. A rádió a legnépszerűbb magyar zenészek top 5-ös összeállításait játssza le a beszélgetések között, amelyeket mindig egy-egy különleges szempontrendszer szerint kell összeállítaniuk. A meghívott vendégeket a kiválasztott dalokon keresztül jobban megismerheti a közönség.

Az Adj egy ötöst! című sorozat első vendége az egyik legnépszerűbb magyar zenekar, a Bagossy Brothers Company frontembere, Bagossy Norbi, a második pedig a Halott Pénz zenekar vezetője, Marsalkó Dávid volt. A közkedvelt előadó lelkesen mesélt zenei gyökereiről és később tett kalandozásairól is.

„Tízéves voltam, amikor történt valami, ami megváltoztatta a gyerekkoromat.

Az egyik legmeghatározóbb emlékem, amikor ülök édesapámmal a Ladában, és közben iszonyú hangosan üvölt a Led Zeppelin. Ő pedig óriási nagy átéléssel magyarázza, hogy milyen jó a gitár- vagy éppen a dobszóló az adott dalban.

Ha mindenképp egy zenekart kell választanom, ez volt az első, amelyik nagy hatással volt rám. A másik pedig Frank Zappa. A mi nappalink falán róla voltak kint fotók, nem a családi képek” – mesélte nevetve a Petőfi Rádió vendégeként Marsalkó Dávid. További részletek az Adj egy ötöst! idézett adásából ismerhetők meg.

Adj egy ötöst! – minden szombaton a Hétvége Petőfivel műsorban, a Petőfi Rádióban.

Az Adj egy ötöst! visszahallgatható podcast formájában a beszélgetéssel és dalokkal együtt a PetőfiLive.hu weboldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!