Ország-világ

2021.02.25. 05:55

Azt hitték, csak stressz – pár nap múlva kómába esett a fiatal nő

A család a legrosszabbra készült.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az ápolónőnek készülő 24 éves Jenn Wilesre egyre gyakrabban tört rá pánikroham és szorongás, ami már annyira elviselhetetlen volt számára, hogy szinte dolgozni is alig tudott. Hiába járt terápiára, kezdett el gyógyszereket szedni, semmi sem használt a fiatal lánynak. Az orvosai azzal magyarázták tüneteit, hogy bizonyára túlzottan stresszel a közelgő diplomavédése miatt – írja a Bors.

Végül egy nap, éppen munka közben annyira rosszul lett, hogy kórházba került.

Másnap még magához tért, de semmire sem emlékezett az előző nap történéseiből. Wilesnél agyvelőgyulladást diagnosztizáltak, amit egy baktérium okozott.

A lány másnapra kómába esett.

Családját és barátait felkészítették a legrosszabbra, miszerint a lány nem valószínű, hogy túléli a fertőzést. Ha mégis, minden bizonnyal soha többé nem fogja tudni magát önállóan ellátni.

Végül Wiles csodával határos módon nemcsak túlélte a szörnyű betegséget, de maradandó károsodása sem lett.

„Az első amire homályosan ugyan, de emlékszem, hogy folyton ki akartam köpni a csövet, amivel tápláltak, mert annyira zavart. A következő az, amikor kiejtem a számon az első szót:

fürdés – ezen mindenki elsírta magát a kórteremben” – emlékezett vissza a fiatal lány.

Wiles pánikrohamai és szorongása megszűnt, végül elhagyhatta a kórházat, és újra teljes életet élhet.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!