Bulvár-celeb

2021.03.19. 10:51

Megdöbbentő fejlemény: így élhette volna túl Diana hercegnő az autóbalesetet

Szinte hihetetlen, milyen apróságon múlt, hogy Diana hercegnő túlélje az autóbalesetet.

Diana, the Princess of Wales, speaks to guests at a gala for Landmine Victims sponsored by the American Red Cross 17 June 1997 at the National Museum of Women in the Arts in Washington DC. Earlier 17 June Diana and Elizabeth Dole called out for a global-ban on landmines at the American Red Cross headquarters in Washington DC. AFP Photo by Jamal A. WILSON (Photo by JAMAL WILSON / AFP)

Forrás: AFP / Jamal Wilson

Fotó: AFP

Hiába telt már el több mint 24 év, még mindig milliók szívében él Diana hercegnő emléke, és Diana hercegnő halála még mindig foglalkoztatja a közvéleményt – írja a Ripost.

Azonban nem csak a rajongók és a királyi család képtelen elfelejteni Dianát, de az orvosszakértők sem tudnak túllépni azon, hogy egy apró sebbe kellett belehalnia Lady Di-nek.

Anglia elsőszámú törvényszéki patológusa könyvében elárulta, hogy egy aprócska érszakadás végzett a hercegnővel, ami nem lett volna halálos, ha más helyen történik.

Sőt, a balesetet kivizsgáló orvos, Dr. Richard Shepherd elmondása szerint egész karrierje során nem találkozott még egy ilyen szerencsétlen esettel. Nagyon sok múlt a véletlenek összjátékán, ami miatt többen spekuláltak már összeesküvésre is a végzetes karambol kapcsán…

Az viszont biztos, hogy a biztonsági öv becsatolása megmenthette volna a hercegnő életét.

„Ha be lett volna kötve, minden másként alakult volna. Néhány könnyebb sérüléssel megúszhatta volna, és másnap a nyilvánosság elé tudott volna állni”

– nyilatkozta Dr. Shepherd.

Halálát országos gyász követte...
Fotó: AFP / Daniel Leal

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!