ő a 17. igazolt beteg

2020.11.16. 18:03

Sokkoló: 8 hónapja küzd a koronavírussal Tamás

A 41 éves Tamás még márciusban kapta el a koronavírust, több mint tíz napig lebegett élet és halál között. Még mindig táppénzen van.

Forrás: Shutterstock

Tamás kálváriája a koronavírus miatt több mint nyolc hónapja tart. Március 12-én, amikor kiderült, hogy elkapta, mentővel vitték Nyíregyházáról Budapestre, mert az állapota olyannyira romlani kezdett.

Ha minden igaz, én vagyok a 17. igazolt beteg. Több mint egy hét után egyik pillanatról a másikra világossá vált, intenzív osztályra kerülök. Mivel a Szent László intenzív osztálya addigra telítődött, átvittek az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe. Ekkor már folyamatosan fulladtam, állandó oxigénmaszk közben levert a víz, szédültem. És ez csak egy kvázi ötperces mindennapi dolog – mesélte a férfi a Bors cikke szerint, amelyet a Ripost szemlézett.

Tamás másnap lélegeztetőgépre került.

Az altatás időszakából csak arra emlékszem, hogy rettenetes rémálmaim voltak. Minden álmom annyira realisztikus volt, hogy egyszer kitéptem magamból a csöveket. Az orvosok azt mondták a családomnak, nem fogom túlélni

– sóhajtott nagyot.

Tamás 11 napig volt lélegeztetőgépen, majd ébresztést követően pár napra újra lélegeztetni kellett. Elmondása szerint egy hét kellett ahhoz, hogy kitisztuljon a tudata.

Nagyon hálás vagyok az ápolóknak és az orvosoknak, amiért türelmesek voltak hozzám az intenzív osztályon. Elsősorban nekik köszönhetem az életem – érzékenyült el a férfi, akit végül április 24-én en­gedtek ki a kórházból. Azóta már több mint fél év telt el, de az interjú alatt végig nagyon csúnyán köhögött.

A rehabilitáció alatt sokat javultam, de még mindig nem vagyok százszázalékos, hosszú ideig még az ülésben is elfáradtam. Sajnos szövődmények is felléptek.

Szívnagyobbodásom lett, több apró helyen valószínűleg hegesedett a tüdőm, és mélyvénás trombózis alakult ki a lábamban, nem beszélve a gyakori fejfájásról, szédülésről és a terhelésre fellépő légszomjról

– sorolta a gépészmérnökként dolgozó férfi. Most is táppénzen van, de alig várja, hogy újra dolgozzon.

Kérek mindenkit, vegye komolyan a koronavírust! Tartsuk be az intézkedéseket, és feleslegesen ne terheljük túl az amúgy is nagy nyomás alatt lévő egészségügyet!

Tamás kérésére az arcát nem mutatták a cikkben. Bár nem hisz a számmisztikában, mégis érdekesnek tartja, hogy a 17-es szám milyen gyakran van jelen az életében.

Én voltam a 17. igazolt beteg, 17-én kezdett el rohamosan romlani az állapotom, és még a házszámunk is 17. – mondta.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!