Bulvár-celeb

2021.03.09. 12:58

Súlyosan megégett egy öngyújtóval játszó kisgyerek Borsodban (videó)

Az anya nem figyelt eléggé a gyerekeire és arra, hogy ott maradt az asztalon egy öngyújtó. Az ügyészség, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene.

Fotó: Shutterstock

Egy borsodi településen élő nő nem figyelt eléggé a gyerekeire, és egyikük játszani kezdett az asztalon hagyott öngyújtóval. Felgyújtotta a kiteregetett ruhákat, amitől végül az ő ruhája is lángolni kezdett. A gyerek a teste nagy részén megégett, életveszélyes sérülései lettek. A 23 éves nő együtt élt a férjével, valamint a 6, illetve 4 éves gyerekeikkel.

A szobában játszó gyerekeket felügyelet nélkül hagyta, mert kiment a konyhába ennivalót csinálni, közben pedig videóhívásban beszélgetett a barátnőjével.

Ez idő alatt a 6 éves gyerek megtalálta az asztalon hagyott öngyújtót és játszani kezdett vele. Felgyújtotta a kiteregetett ruhákat, az égő ruhák egy része ráesett a gyerekre, amitől az ő ruhái is meggyulladtak. Hangosan kiabálni kezdett, ezt hallotta meg a nő, majd beszaladt a szobába és eloltotta a gyereken lévő ruhákat. Később hívta a mentőket, akik kórházba vitték.

A gyerek testének több mint a fele a megégett, másod- és harmadfokú égési sérülései lettek. Ez 8 napon túl gyógyuló súlyos, életveszélyes sérülésnek minősül.

A TV2 Tények úgy tudja: a kisfiút azóta ötször kellett megműteni.

 

Az eset tavaly áprilisban történt, az ügyészség most életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat a 23 éves nő ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság tárgyalás nélkül ítélje börtönbüntetésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!