Bulvár-celeb

2021.05.24. 05:32

Több tucat nő holtestét találták meg az exrendőr kertjében – kislányok maradványai is előkerültek

Egy 51 éves korábbi rendőr, Hugo Ernesto Osorio Chávez kertjében a rendőség szerint legalább 24 ember maradványait találták meg, de a nyomozók úgy vélik, az áldozatok száma 40 is lehet.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

A férfi, aki ellen korábban már nyomoztak szexuális bűncselekmények miatt, azzal került a hatóság látókörébe, hogy gyanú szerint megölt egy 57 éves asszonyt és annak 26 éves lányát. A korábbi rendőr beismerte a kettős gyilkosságot, és amikor átkutatták a kertjét, akkor találták rá a többi holttestre – írta a BBC nyomán a Bors.

Az el salvadori volt rendőr kertjéből eddig 24 nő holttestét ásták ki, köztük 2, 4, 7 éves kislányokét is. Hugo Ernesto Osorio Chavez lelkén az eddig megtalált áldozatokon kívül még több lehet.

A holttestek exhumálása egy hónapig is eltarthat, a halottak többsége pedig vélhetően nő vagy lány, ami egybevág azzal, hogy El Salvadorban az egyik legmagasabb a nők ellen elkövetett gyilkosságok száma Latin-Amerikában a nemük miatt. A rendőrség szerint közel tíz éve öldökli a lányokat, nőket, ráadásul nem is egyedül, hanem embercsempészekből, rendőrökből és katonákból is álló bűnszervezetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!