Bulvár

2009.04.09. 20:47

Legatyásodás: alsónadrágban mérik a válság súlyosságát

Washington (MTI) - A férfi alsónadrágok forgalmának visszaesése a súlyos gazdasági válság biztos jele, legalábbis az amerikai központi bank egykori nagy tekintélyű elnöke, Alan Greenspan számára is volt az egyik legmegbízhatóbb mutató - írta a Huffington Post hírportál. A képlet egyszerű: a gatya-forgalom visszaesése - némi spéttel - jelzi, hogy komoly a helyzet. Közgazdasági összefüggések hétköznapira fordítva.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Greenspan híres volt arról, hogy merőben szokatlan mércéket használt a gazdaság állapotának figyelésére. Ezek egyike volt a férfi alsónadrág forgalmának alakulása. Greenspan korábban rámutatott, hogy a férfi fehérnemű keresletének akár csekély csökkenése azt jelzi: a fogyasztók nagyon súlyos helyzetben vannak. Az egykori jegybanki elnök azzal érvelt, hogy az alsónadrág-fogyasztás szintje alapvetően változatlan, szinte sosem módosul. Ha mégis, amikor a férfiak úgy döntenek, hogy ritkábban cserélik le alsógatyáikat, az már súlyos gondokat jelez. A bankár úgy ítélte meg, hogy az alsónadrág-forgalom visszaesése biztos előjele egy mély válságnak.
 
Ha Greenspan következtetése igaz, sanyarú idők várnak az Egyesült Államokra. A Mintel kutatóintézet vizsgálata szerint a férfi alsónadrág-fogyasztásban jelentős csökkenés tapasztalható. Idén 2,3 százalékos visszaesés várható, pedig tavaly novemberben még 2,6 százalékos növekedést jeleztek előre erre az évre.

Mint Matt Hall, a Hanesbrands ruhaipari vállalat szóvivője elmondta, az összes ruhatermék közül valóban a férfi alsónemű kereslete ingadozik a legkevésbé, de a recesszió már erre is hatással van. A férfiak csak jóval a recesszió kezdete után ritkítják meg alsónadrág-vásárlásaikat, és a kereslet más termékeknél korábban helyreáll. "Valószínűleg nem arról van szó, hogy a férfiak ritkábban hordanak alsónadrágot, mint azelőtt" - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!