Bulvár

2009.05.19. 20:43

Visszadta a talált pénzt, a rajongói ajándékokkal halmozták el a taxisofőrt

Buenos Aires - Ajándékokkal és pénzzel halmozzák el lelkes honfitársai azt a becsületes argentin taxisofőrt, aki visszaadta utasának a kocsiban felejtett 130 ezer pezót (7,1 millió forint).

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Április óta eddig majd 55 ezren keresték fel azt az internetes honlapot, amelyet Santiago Gori taxisofőr javára hozott létre két aktivista. A sofőr két rajongója célját elérve eddig pontosan annyit "kalapozott össze" Gorinak, amennyit szeleburdi utasa a járműben hagyott, vagyis 130 ezer pezót. 
 
A weboldalra komputermonitortól kezdve ingyen ebédig, és a taxijára való új kerekekig ajándékfelajánlások is érkeztek, amelyekkel honfitársai akarták megköszönni a 49 éves férfi példaértékű cselekedetét. 
 
Santiago Gori áprilisban bukkant rá a kocsiban felejtett, pénzzel teli táskára, és rögtön a legközelebbi rendőrőrsre ment vele, ahol már a táska jogos tulajdonosa is várakozott. A feledékeny utas 12 ezer pezóval (666 ezer forint) hálálta meg a sofőr becsületességét. 

A taxis javára életre hívott honlapot a Gori "hőstettétől" elragadtatott két PR-szakember hozta létre a saját szakállára, hogy megsegítsék a férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!