Bulvár

2009.06.04. 15:00

Öngyilkos lett a Kill Bill filmek sztárja, David Carradine

Bangkok - Holtan találták David Carradine amerikai színészt, a Kill Bill és más filmek, illetve sorozatok sztárját egy bangkoki szállodában - jelentette internetes portálján a The Nation című helyi lap rendőrségi forrásokra hivatkozva.

MTI


Az archív képen David CARRADINE amerikai színész látható Madridban 2004. június 21-én, a Quentin Tarantino rendezte Kill Bill 2 bemutatóján. (MTI/EPA/ANGEL DIAZ)

A The Nation című lap internetes oldala rendőrségi forrásokra hivatkozta azt közölte, hogy a színészt felakasztva találták meg helyi idő szerint csütörtök délelőtt 10 óra körül. A rendőrség által megerősített információk szerint Carradine meztelen teste a függönyökhöz használt bársonykötélen lógott a Swissotel Nai Lert Park Hotel egyik luxusapartmanjának gardróbszekrényében. A hatóság úgy véli, hogy a színész öngyilkosságot követett el, idegenkezűségre utaló nyomokat nem találtak. A holttestet pénteken boncolják fel. 

A 72 éves Carradine halálhírét a thaiföldi amerikai nagykövetség is megerősítette, Michael Turner követségi szóvivő szerint a színész szerdán este, vagy csütörtökön a korai órákban halhatott meg. A nagykövetség azonban a családra való tekintettel nem kívánt részleteket közölni a színész haláláról.
 
David Carradine éppen a Stretch című filmet forgatta Thaiföldön. A The Nation értesülései szerint a színészt nem lehetett elérni azután, hogy szerdán nem jelent meg a stábtagokkal közös ebéden.

"Le vagyunk sújtva, nagyszerű fickó volt" - mondta Lori Binder, a színészt képviselő ügynökség egyik képviselője. 
 
David Carradine hollywoodi dinasztia tagja volt. Apja, John Carradine karakterszínészként szerzett hírnevet magának, fivére, Keith pedig a színészi szakma mellett a zenei pályán is nagy sikereket ért el. 

A 72 évesen elhunyt színész összességében több mint száz filmben tűnt fel, olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Martin Scorsese, Ingmar Bergman és Hal Ashby. Leghíresebb szerepe Kwai Chang Caine saolin pap volt, akinek 1800-as évekbeli kalandjait 1972 és 1975 között láthatták az amerikai tévénézők. A nyolcvanas évek közepén visszatért a híres szerephez, először tévéfilmben bújt újra a vándorszerzetes bőrébe, majd a 90-es években Caine unokáját játszotta a Kung Fu: A legenda folytatódik című sorozatban.
 
Carradine az utóbbi években tért vissza a csúcsra, miután eljátszotta Bill szerepét Quentin Tarantino kultikussá vált kétrészes filmjében, a Kill Billben. 

A színész ötször kötött házasságot és két lánya volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!