Bulvár

2009.07.06. 21:54

A Holdra szállással felérő televíziós világesemény lesz Michael Jackson búcsúztatása

Los Angeles - Véget értek a Michael Jackson temetésével kapcsolatos spekulációk: a pop királyát már a nyilvános búcsúztatás előtt két órával eltemetik - számolt be az NBC televízió hétfőn. A világ egyik legnézettebb televíziós közvetítése lehet Michael Jackson keddi gyászszertartása, a ceremónia szervezői több száz millió nézővel számolnak.

MTI

Az énekest a Los Angeles-i Forest Lawn temetőben helyezik végső nyugalomra - mondta Jan Perry városi tanácsos. A temetést helyi idő szerint kedden reggel 8 órakor (közép-európai idő szerint 17 órakor) tartják.
    
A Forest Lawn temető közelében több hollywoodi stúdió található, a sírkertben olyan nagyságok nyugszanak mint Humphrey Bogart és Clark Gable.

Michael Jackson búcsúztatása tévés világesemény lesz

 A világ egyik legnézettebb televíziós közvetítése lehet Michael Jackson keddi búcsúztatása, a ceremónia szervezői több száz millió nézővel számolnak. Közben a világ minden tájáról özönlenek a rajongók Los Angelesbe, a kisorsolt jegyeket már internetes árverésen kínálják.

A helyi idő szerint délelőtt 10 órakor (közép-európai idő szerint 19 órakor) kezdődő búcsúztatás élő közvetítésének jogait a Jackson família ingyenesen kínálta fel a televíziós csatornáknak. A ceremóniát az interneten is végigkísérhetik az érdeklődők.
    
Los Angelesbe már vasárnap este összegyűltek a világ minden szegletéből érkező rajongók, virágzik a szuvenír üzlet. A pop királyának visszatérését szervező AEG csoport tulajdonában lévő, a búcsúztatás helyszínéül szolgáló Staples Center előtt sorokban álltak az emberek, hogy egy óriásplakátra felírhassák Jacksonnak szóló üzeneteiket. 
   
A ceremóniára, illetve a közeli Nokia Theaterbe, ahol élőben közvetítik kivetítőn az eseményt, 17 500 belépőt sorsoltak ki. A Staples Centerbe szóló jegyek némelyikét már az interneten kínálják árverésre, az ár akár a 100 ezer dollárt is elérheti.

Roham az amerikai légijáratokon

Nagy-Britanniában a légitársaságok valóságos rohamról számoltak be az Egyesült Államokba induló járatok esetében. A Virgin társaság szerint a napokban az USA nyugati partjára érkező járatok mindegyike tele van. "A Los Angeles-i, San Franciscó-i és Las Vegas-i gépek zsúfolva vannak Michael Jackson-rajongókkal" - nyilatkozta a cég egyik szóvivője. A British Airways szintén "jelentős tömegekről" számolt be. A sajtó szerint Nagy-Britanniából várható a legtöbb külföldi a keddi eseményre.
    
Eddig mindössze maroknyi olyan tévés eseményt tartanak számon, amelyek egy pillanatra visszatartották a világ lélegzetét. Sokan ezek közé sorolják John F. Kennedy meggyilkolását 1963-ban, az első Holdra szállást 1969-ben, valamint Diana hercegnő temetését 1997-ben. Utóbbi nézettségét a BBC 2,5 milliárdosra becsülte. II. János Pál pápa négy évvel ezelőtti temetését szintén több milliárd tévénéző kísérte figyelemmel.


Egy rajongó mutatja a két jegyet, amelyet Michael Jackson amerikai popénekes július 7-én tartandó, nyilvános gyászszertartására szól a Los Angeles-i Staples Centerbe 2009. július 6-án. Jackson június 25-én, 50 éves korában hunyt el Los Angelesben. (MTI/AP/Rick Bowmer)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!