Bulvár

2009.07.20. 11:27

Apáca-show: 190-el száguldott Fordjával három nővér a pápa nyaralójához

Róma - Három apáca 190-nel száguldott Olaszországban a pápa nyaralójába, miután hírét vette, hogy XVI. Benedek elesett fürdőszobájában.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A rendőrség elcsípte a nagyon gyorshajtó apácatriót. A kormánynál egy 56 éves nővér ült, utasokként pedig egy 65 és egy 78 esztendős. Miután a személyautót megállították a rendőrök, nagyon meglepődtek a száguldozók "foglalkozása" láttán, és megkérdezték, ugyan hová sietnek ennyire. 

Mint kiderült, az apácák egyszerűen csak meg akarták látogatni a pápát, hogy biztosak lehessenek benne, valóban nem esett komoly baja, amikor fürdőszobájában eltörte a csuklóját. A múlt héten történt baleset hallatán a trió aggodalmában azonnal autóba pattant és nekivágott a többórás útnak.

A torinói rendőrség szóvivője azt mondta, reméli, hogy Tavoletta nővér - ő vezette a Ford Fiestát - legközelebbi gyónásakor kitér autóvezetési vétkére, de addig is ki kell fizetnie a 375 euró - 103 ezer forint - bírságot.

A nővérnek egy hónapra bevonták a jogosítványát is. Büntetését nem fogadta jámbor alázattal, közölte, hogy fellebbez, ügyvédje a legismertebb olasz közlekedési jogász lesz - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!