Bulvár

2009.07.01. 20:32

Nagyon orosz ötlet: Lenin mauzóleumában helyezné örök nyugalomra Michael Jacksont egy producer

Moszkva - Meghökkentő ötlettel rukkolt elő Michael Jackson egyik orosz rajongója: Vlagyimir Iljics Lenin bolsevik forradalmárnak, a Szovjetunió atyjának moszkvai mauzóleumában helyezné örök nyugalomra - és tenné egyben közszemlére - a popzene múlt héten elhunyt amerikai királyának holttestét.

MTI

Alekszandr Valov zenebolond orosz filmproducernek a RIA-Novosztyi hírügynökség honlapján szerdán közölt beszámoló szerint mindez akkor pattant ki a fejéből, amikor a moszkvai amerikai nagykövetségre tartott, hogy más Jackson-rajongókhoz hasonlóan lerója tiszteletét a sztár emléke előtt.

Valov úgy véli, Leninéhez hasonlóan Jackson holttestét is balzsamozással kellene megőrizni az utókornak. Mi több, a producer egyenesen kitenné a rég felbomlott szovjet állam néhai alapítójának szűrét a Vörös téri mauzóleumból, hogy helyet csináljon az amerikai énekesnek, ami szerinte (turistacsalogató) befektetésnek sem lenne utolsó.
 
Valov azt állítja, hogy már tárgyalásokat kezdett befektetőkkel és Jackson hozzátartozóival terve megvalósításáról. A producer szerint maga az amerikai szupersztár is azt kívánta, hogy halála után bebalzsamozzák az általa világhírűvé tett moonwalk táncpózban, és így maradjon fenn évszázadokig az emberiség számára.
 
Az orosz hatóságok egyelőre nem reagáltak, de az elképzelés aligha nyeri el tetszésüket.
    
Michael Jackson Stranger in Moscow (Egy idegen Moszkvában) című 1996-os számában említést tesz a Lenin-mauzóleumról, és leírja, mit érzett a Kreml falainál.
    
Valov néhány éve azzal a pornófilmjével keltett feltűnést, amelybe Julija Timosenko ukrán kormányfő arcát montírozta bele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!