Bulvár

2009.09.25. 16:32

A munkahelyén ünnepelte századik születésnapját egy amerikai hölgy

Parsippany - Astrid Thoenig szokásához híven a héten is minden nap munkába ment. Irodai asztalánál azonban elmosolyodott, amikor sorra nyitotta ki az egyforma születésnapi borítékokat, mert "Boldog századik születésnapot!" felirattal nem sok üdvözlőlapot gyártanak.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Thoenig egy biztosításokkal foglalkozó vállalatnál több mint 30 éve kezeli a telefonhívásokat, rendezi a számlákat, a fizetési papírokat és a különböző hivatalos iratokat. A csütörtöki munkáját azonban sorra megzavarta a virágcsokrokkal, csokoládéba mártott eperrel és üdvözlőlapokkal érkező futárok hada, holott szerinte ez a nap sem volt különb a többinél.

"Nem érzem magam öregnek, és nem is vagyok öreg" - magyarázta az 1909. szeptember 24-én Bloomfieldben született hölgy.
    
Thoenig családjában nem ritka a hosszú élet: bár az 1918-19-es spanyolnáthának nevezett influenzajárvány tíz éves nővérét és édesapját is elvitte, azonban a család életben maradt tagjai közül édesanyja 101 évesen, másik testvére pedig 95 évesen hunyt el.
 
Néhány évvel ezelőtt a tudósok is megkeresték őt és vérmintát vettek tőle, mint a világ legpusztítóbb járványának egyik utolsó túlélőjétől.

A svéd bevándorlók gyermekeként született hölgy a hosszú élete titkát erős testalkatában, a csodálatos családjában, valamint abban látja, hogy még most is dolgozni jár és ezzel az elméjét is formában tartja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!