Bulvár

2009.10.31. 09:55

Elkészült Tiesto negyedik szerzői albuma

Októberben jelent meg a világ egyik legnépszerűbb lemezlovasa, a holland D.J. Tiesto negyedik szerzői albuma. A Kaleidoscope című nagylemezen a világsztár új oldaláról mutatkozik be, ugyanis olyan rock- és popművészekkel dolgozott együtt, akik számára a dance világa korábban ismeretlen volt.

Gyuricza Ferenc

A 2009-es év komoly változásokat hozott Tiesto életében. Musical Freedom néven saját kiadót alapított, majd új albumot is készített, amelyhez nagyszabású világkörüli turnét tervez. Az új lemezen az eddiginél jóval több előadót vonultat fel a népszerű lemezlovas, mások mellett olyan nagyszerű művészekkel dolgozott együtt, mint Jonsi Birgisson a Sigur Ros-ból, Kele Okereke a Bloc Party-ból, illetve Nelly Furtado.

Tiesto szerint az album elkészítése nagy kihívást jelentett számára, hiszen a közreműködők előtte még soha nem dolgoztak együtt dance előadóval. A munka során azonban kiderült, hogy a különböző zenei stílusok jól megférnek egymás mellett.

Az album Kaleidoscope lett, amely többek között arra is utal, hogy különböző stílusokat és hangzásokat gyúrtak egybe. Tiesto nem titkolja, volt benne félsz, hogyan fogadják majd az új albumát, ugyanakkor kellően eltökélt is volt abban, hogy mindenképpen olyan lemezt kellett készítenie, amely nemcsak a bulikban állja meg a helyét, de otthon is szívesen hallgatják majd rajongói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!