Bulvár

2010.06.29. 07:53

Embercsempészet gyanújával őrizetben Hien apja

Bűnszervezetben elkövetett embercsempészetért és közokirat hamisításért vették őrizetbe az egyik kereskedelmi tévé tehetségkutatójából ismertté vált vietnámi származású énekes, Hien apját.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A múlt heti akció során 42 házat kutattak át Magyarországon, Angliában, Franciaországban illetve Németországban. Harmincegy embert vettek őrizetbe embercsempészet gyanújával, továbbá 66 illegálisan a schengeni térségben tartózkodó vietnami állampolgárt találtak. (Országunkban 11 házat vizsgáltak át és 12 embert fogtak el.)

A nyomozás Magyarországon ezév márciusában kezdődött meg, amikor a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság jelezte a Nemzeti Nyomozó Irodának (NNI), hogy 900 vietnami érkezett az elmúlt fél évben az országba, de csak 300 utazott el.

A Független Hírügynökség információi szerint fejenként 20 ezer eurót kértek az embercsempészek az "utazásért" és a hamis iratokért. Amennyiben nem tudtak fizetni, dolgoztatták őket - leggyakrabban cannabis-ültetvényeken.

A feltételezések szerint a bűnszervezet magyarországi vezetője a Megasztár negyedik szériájában feltűnő Nguyen Thanh Hien apja.

- Védencemet bűnszervezetben elkövetett embercsempészet bűntettével és közokirat hamisítással gyanúsítják. Semmilyen bűncselekményt nem követett el, úgyhogy a gyanúsítással szemben panasszal élt – közölte az apa ügyvédje, Papp Gábor.

A vietnámi származású Hien idén kapta meg a magyar állampolgárságot, s családjával a tavalyi év végén költözött Sopronból Budapestre. A fiatal énekesnő a botrány ellenére minden fellépését megtartja, ám nem nyilatkozik a témában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!