Bulvár

2010.07.26. 21:15

Szökött óriáskígyó Grazban: több tucat rendőr kereste Amandát

Meglépett egy három és fél méter hosszú Boa constrictor grazi tulajdonosától vasárnap délután. Az Amanda névre hallgató kígyót több mint hetvenen próbálták előkeríteni. Eddig nem bukkantak rá, egyetlen remény, hogy a jóllakott állat napos helyet keres az emésztéshez, és előbújik rejtekhelyéről.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Hetven, hőkamerákkal, kampókkal, védőkesztyűkkel felszerelt rendőr és tűzoltó kereste a grazi lakásból kislisszolt boát - eddig mindhiába. A környékén minden szóba jöhető rejtekhelyet átkutattak, ám nem akadtak az óriáskígyó nyomára, ami nem túl jó hír, hiszen egy óvoda is található a városnegyedben.

Vasárnap délután etette meg a kígyót tulajdonosa, egy ötvenkét éves férfi, aki tíz éve tartja a terráriumban Amandát.  Az állat azonban megharapta - egy magyar oldal szerint az etetés különösen veszélyes lehet, mivel a boák ösztönösen cselekszenek, ha zsákmányt éreznek. Az esetnél a terrárium teteje összetört, azonban a tulaj nem tulajdonított jelentőséget ennek, mivel úgy gondolta, a kígyó az ebédre kapott nyúllal és a nem szabadulással foglalkozik, így elment otthonról.

Rosszul tette: Amanda előbb "lakhelyéről" mászott ki, majd a résnyire nyitva hagyott erkélyajtón kijutott a szabadba, ahol nyoma veszett. Hétfőn délelőtt már hetvenen kutattak utána, de a kiváló rejtőszínekkel bíró állat eltűnt - szakértők szerint a nagy felhajtás arra készteti az állatot, hogy elrejtőzzön. Mivel a kifejlett boák 3-4 hetente táplálkoznak, az emésztéshez rengeteg energiára van szükségük, így Amanda előbb-utóbb valamilyen napos helyet keres az emésztéshez, ezért a környékbeli járőrök bónuszfeladatként megkapták a kígyóészlelést.

Mivel a tulaj nem jelentette be az állatot a hatóságoknak, eljárásra és büntetésre is számíthat. Elképzelhető, hogy a rendőrség költségeit is állnia kell, ez azonban nem túl jelentős összeg, mivel a szolgálatban lévők "nyomoztak" Amanda után.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!