Bulvár

2010.08.08. 14:33

360 Tour Torinóban: Bono újra színpadon a U2-val

Tizenötmillió dollár veszteséget okozott a U2 ír rock zenekarnak frontembere, Bono súlyos hátsérülése. A zenész két és fél hónapos lábadozása után azonban ismét színpadra léphetett, a U2 péntek este adott fergeteges koncertet Torinóban.

MTI

Az észak-olasz nagyváros zsúfolásig megtelt olimpiai stadionjában Bono peckesen járkált, táncolt, fel-alá szaladgált a színpadon, semmilyen jelét nem adva annak, hogy alig 10 hét telt el május 21-i gerincműtétje óta.

A zenész próba közben szenvedett súlyos hátsérülést májusban, a műtét és a rehabilitáció miatt nem csak a Glastonbury fesztiválon való szereplését fújta le az együttes, hanem egész észak-amerikai turnéját is át kellett szervezni.
   
Az együttes 360 Tour elnevezésű, világjáró koncertsorozatának harmadik szakasza június 3-án indult volna Salt Lake City-ben és összesen 16 fellépést terveztek július 19-ig Észak-Amerikában.
    
A 2009-ben kezdődött U2-turné tavaly 109 millió dollár, azaz több mint 23 milliárd forint bevételt hozott. Akkor azt jósolták, hogy a 360 Tour minden idők legnagyobb bevételét hozó koncertkörútja lesz.
   
Az amerikai turné lemondása 15 millió dolláros (3,1 milliárd forint) veszteséget okozott a zenekarnak, ám ennek felét a biztosítások fedezik - közölte a torinói koncert után Paul McGuinness, a banda menedzsere.
   
"Borzasztóan bonyolult volt átszervezni ezeket a koncerteket, mivel szabadtéri rendezvényekről van szó. Ám csak igen kevés rajongó kérte az eladott jegy megtérítését, és a legtöbb koncertre minden jegy elkelt" - mondta.
   
A veszteség ellenére McGuinness azzal számol, hogy meglesz a rekordbevétel, a 2011 végéig tartó koncertsorozat valahol 650-700 millió dollárt (147 milliárd forint) hoz majd. Ez jóval felülmúlja az eddig rekordot, a Rolling Stones 2005-2007-es koncertkörútjának bevételét, amely 558 millió dollár (117 milliárd) volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!