Bulvár

2011.07.07. 17:00

Nemzeti Vágta 2011: Trokán Nórának még lovat keresnek

Negyedszer rendezik meg a Nemzeti Vágtát idén szeptemberben a Hősök terén és az Andrássy úton, ahol hagyományos magyar fajtájú lovakkal versenyeznek. A versenyben sok híresség is részt vesz, Rúzsa Magdi hagyományos női nyeregben fog lovagolni, Trokán Nórának még a megfelelő lovat keresik a versenyzéshez.

Vas Népe

Komatál átadásával - hagyományos ajándék gyermek születése után a szülő nőnek és családjának a barátoktól és ismerősöktől - hívta a szeptemberi eseményre a szervező, Geszti Péter a Jótékonysági Sztárfutam nagyszámú résztvevőjét a versenyre. Hagyományos magyar fajtájú lovakkal versenyeznek, az idei a lipicai éve.

Geszti Péter elmondta: „A Nemzeti Vágta az összetartozást szimbolizálja. Nagy örömünkre, idén először a határon túl, Sepsiszentgyörgyön is hasonló, lovas rendezvényt szerveznek: a Székely Vágtát." Geszt Péter jó ügynek tartja az összefogást és a hagyományőrzést, ő ugyan nem lovagol, ezért versenyzőként nem indul a rajtnál. Elmondása szerint támogatók szép számmal vannak, de a válság is érezteti hatását. Pozitívum a nagy érdeklődés, a hírességek örömmel fogadják a felkérést a részvételre, írja a napiászonline.hu.

 

Az ókori olimpián is versenyszám volt a fogathajtás, sok baleset történt, ez egy nagyon veszélyes sport. Akkoriban leginkább kétkerekű kocsikkal versenyeztek, így könnyebb volt előzni, fordulni, ám ez komoly összpontosítást igényel, tudtuk meg Lázár Vilmostól, aki a Nemzeti Vágta elnöke. Fivére, Lázár Zoltán a kétlovas fogatot a hely adottságai miatt tartja megfelelőnek. A versenyszám veszélyessége miatt a jótékonysági futamon 4 fogat indul majd, amiket azok a sztárok hajtanak, akiknek már van gyakorlatuk hasonló területen.

A sztárok közül Rúzsa Magdi hagyományos női nyeregben fog lovagolni a Dámák Szövetsége felkérésére. A balesetek elkerülése végett, a hölgyek csak léptetnek a pályán. Trokán Nórának egyelőre még a megfelelő lovat keresik a versenyzéshez, az esemény előtti két hónapban pedig ő is a hírességekkel edz.

A Rippel testvérek: Feri és Viktor Szigethalmon, Feri lakóhelyén, a lovas élet fellendítésén fáradoznak, ingyenes programokat szerveznek, lovas klubot működtetnek. „A mindennapi munkánk során is állandóan függünk egymástól, a másik fizikai erejétől, állóképességétől, ebben az esetben pedig bekapcsolódik a ló is a közös munkába. Több lovas artistaszámot adtunk már elő mindketten, rengeteg szép emlék és jó sztori fűződik a lovakhoz, de sajnálatos módon, pár baleset is történt.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!