Bulvár

2011.09.09. 08:05

A rendőrök szedték le a fáról a részeg jávorszarvast (fotó)

Almafán akadt fenn egy részeg szarvas Göteborgban. Az állat nyilvánvalóan berúgott az erjedésnek indult gyümölcsöktől, és "megittasultan" egyre feljebb rugaszkodott további almákért, ám egy ugrás után nem a földre érkezett, hanem fennakadt a fán, mind a négy lába a levegőben kalimpált.

MTI

A termetes állat a legalsó elágazásában vergődött, amikor rátalált egy férfi a szomszédja kertjében. Mivel a szomszéd elutazott vakációzni, a szarvaslelő hívta a rendőrséget meg a tűzoltókat. Leemelni nem tudták az állatot, végül le kellett fűrészelni ágakat a fáról, hogy kiszabaduljon a jávorszarvas.

Az állat nem ment vissza az erdőbe, hanem átbaktatott szabadítója kertjébe és majdnem akkorát aludt mint Csipkerózsika: keddtől egészen csütörtökig.
   
"Vendéglátója" szerint a szarvas vagy beteg, vagy még mindig részeg, vagy félkegyelmű.
   
Svédországban elég gyakori látvány a részeg szarvas, de többnyire a földre hullott gyümölcstől ittasulnak meg, nem pedig fára mászva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!