Bulvár

2011.09.06. 09:47

Veszélyes jelenetekben is szerepel Pintér Tibor

Pintér Tibor izgalmas hónapokat tudhat maga mögött, szerepet kapott A katedrális című sorozatban, amelyet ezekben a hetekben láthatnak a tévénézők.

Matolcsi Renáta

A nyár végét a Bakonyban és a Balatonon töltötte családjával Pintér Tibor, azokat a barátait látogatta meg, akiket év közben nincsen lehetősége felkeresni rengeteg munkája miatt.
A sármos színész izgalmas hónapokat tudhat maga mögött, szerepet kapott A katedrális című sorozatban, amelyet ezekben a hetekben láthatnak a nézők a tv2-n.
 
- A francia királyi család udvari zenészét és artistáját, Shareburgot alakítom. Szerepem kulcsfigurája a sorozatnak, hiszen az első rész legelején lévő merénylet egyedüli túlélőjeként az utolsó részig végig magammal hordozom a titkot: ki is a valódi elkövető.
 
Meséli, a filmbe szereplőválogatás során kerülte be, egy akrobatikus adottságokkal rendelkező, de énekelni tudó magyar színészt kerestek. 
- A rendezőnek és a producernek egyaránt nagyon tetszettem, így kaptam meg a szerepet. A forgatás nagyon érdekes és izgalmas volt, hiszen nemcsak színészi, de kaszkadőri feladatokat is végre kellett hajtanom, például hat méter mélyre úszni és ott legalább egy percet eltölteni. Ennél a jelenetnél több óra hosszat töltöttem a hideg vízben. A nehéz kosztüm alatt ugyan termoplan ruhát viseltem, ez viszont gátolt a mozgásban. Pirogh Gábor kaszkadőr a jelenet végén megveregette a vállamat és azt mondta kissé ironikusan: Ha nem megy a színészet, bármikor jöhetsz kaszkadőrnek! A másik legveszélyesebb jelenet pedig az volt, amikor máglyán elégetve kellett énekelnem. 
 
Megtisztelő volt számára, hogy olyan nagy sztárokkal dolgozhatott, mint Rufus Sewell, Donald Sutherland és Natalia Wörner.
 
Büszkén meséli azt is, hogy a Magyar Lovas Színházban nyáron bemutatták Honfoglalás című rockoperájukat, amelyet Erdélybe is elvittek.
 - A produkció sikere minden várakozásunkat felülmúlta, mind a négy előadás már a bemutató előtt három héttel telt házas volt. Az előadások végén álló vastapssal ünnepelt minket a közönség. Soha ilyen sikert még nem éltem meg színházi pályafutásom alatt. Felejthetetlen élményben volt részünk.
 
Mindemellett Gesztesi Károllyal is vannak közös fellépéseik.
-  Károllyal egy helyre járunk edzeni, de már korábban is játszottunk együtt a Drakula című darabban. Remekül megértjük egymást mind emberileg, mind szakmailag. Idén meghívott a születésnapjára, ahol egy dallal köszöntöttem őt, majd a buli egy hajnalig tartó közös éneklésbe torkollott. Innen jött az ötlet, hogy ezzel talán másoknak is örömöt tudnánk szerezni. Ezért is lett a zenés műsorunk címe Örömzene, amelyben én gitározom, ő zongorázik, s mindketten énekelünk.
 
Bár a Nemzeti vágtán való szereplést lemondta, azért a lovak továbbra is fontos szerepet játszanak az életében.
 - A Honfoglalást rengeteg helyen játsszuk a lovas színházzal, két soron kívüli előadást is betettünk októberre a nagy sikerre való tekintettel. Szeptembertől pedig saját utazó színházamban is beindul a szezon, zenés darabjainkkal egész évben járjuk az országot. 
- A fővárosi forgalomban képtelenség autóval közlekedni, ezért is vettem egy robogót. Ha beköszönt a jó idő, csak azzal közlekedem, mert máshogy esélyem sincs arra, hogy minden tennivalómat elintézzem. Motorral kilenc-tíz helyre is eljutok, míg ha mindezt autóval kellene megtennem, talán két helyszínre érek el. Praktikusabb egy motor, de óvatosnak kell lenni, mert sokan még mindig nem figyelnek a másikra - mondja Pintér Tibor, aki már fiatalkora óta a motorok szerelmese, hiszen a Szomszédok című sorozat motoros rendőrjeként ismerte meg az ország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!