Bulvár

2012.01.31. 17:08

Harrison Ford életműdíjat kap

Életműdíjat kap februárban Harrison Ford az Amerikai Operatőrök Társaságától (ASC).

MTI

A Star Wars- és az Indiana Jones-filmek sztárja egy hollywoodi ceremónia keretében veheti át a pályafutását jutalmazó elismerést február 12-én - jelentette kedden a BBC online hírszolgálat.

 

 

Ford 2000-ben már elnyerte az Amerikai Filmintézet (AFI) életműdíját, a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége pedig 2002-ben tüntette ki Cecil B. DeMille-díjával.

A 69 esztendős színész legjobb filmjei között tartják számon A kis szemtanút (ezért 1985-ben Oscarra is jelölték), a Szárnyas fejvadász című sci-fit, valamint A szökevény című thrillert.

Az ASC évente ítéli oda díját a filmművészet terén nyújtott rendkívüli teljesítményért. Korábban Julia Roberts, Warren Beatty és Francis Ford Coppola is megkapta az elismerést.

Harrison Ford tavaly a Cowboyok és űrlények című filmben volt látható Daniel Craiggel, Olivia Wilde-dal és Sam Rockwell-lel. Jelenleg az Enders Game című sci-fin dolgozik - írta a bbc.co.uk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!