Bulvár

2012.02.22. 10:40

Adele a brit zenei díjátadón is diadalt aratott

London - A legjobb brit énekesnő és az év albuma díjat is elnyerte a kedd esti brit zenei díjátadón Adele, aki idén már a Grammy-gálán is diadalt aratott.

MTI/AP

A kamaszok kedvence, a borzas vörös hajú Ed Sheeran ugyancsak két díjat kapott a dinamikus londoni ceremónián: a legjobb férfi előadóét és a legátütőbb brit előadóét.

Az észak-londoni díva, Adele drámai évet zárt tavaly: torokműtéte miatt sokan aggódtak érte. De már az egy héttel ezelőtti Los Anegeles-i Grammy-díjátadón - ahol hat díjat vehetett át - bizonyította, hogy hangja ismét a régi. Tavaly megjelent 21 című albumából csak az a Egyesült Államokban több mint hatmillió példányt adtak el.

A brit főváros O2 arénájában sok ezer rajongó előtt adta elő egyik legkedveltebb dalát, a Rolling in the Deep című számot.

"Varázslatos év volt" - mondta, amikor átvette a legjobb női előadónak járó trófeát Kylie Minogue-tól. Sokak szemöldöke felszaladt azonban, amikor egy obszcén gesztusra ragadtatta magát, mert második köszönőbeszédekor a műsort vezető James Corden színész belefojtotta a szót. A legjobb albumért (21) odaítélt elismerést egyébként George Michael kezéből vehette át a 23 éves énekesnő.

Adele később bocsánatot kért a mozdulatért, és biztosította rajongóit, hogy nem nekik szánta a gesztust. A műsor tévéközvetítője, az ITV közleményben kért elnézést az énekesnőtől, amiért nem engedték befejezni a beszédét.

A gálán a zenei élet két közelmúltban elhunyt nagyságáról, Whitney Houstonról és Amy Winehouse-ról is megemlékeztek. A műsorban számos együttes és előadó fellépett, köztük a Coldplay, Sheeran, Florence and the Machine, Noel Gallagher, Bruno Mars és Rihanna.

A Coldplay ismét elnyerte a legjobb brit együttes díját, a legjobb külföldi banda a Foo Fighters lett. Bruno Mars a külföldi énekesek mezőnyében győzött, Rihanna pedig - akárcsak tavaly - megint a legjobb külföldi énekesnő díjával távozhatott a londoni arénából.

A díjakról több mint ezer zenész, kritikus, lemezipari szakember döntött, de számos elismerés a közönség szavazatai nyomán talált gazdára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!