Bulvár

2012.02.28. 16:11

Helen Mirren Magyarországra látogat

Szabó István új filmje, Az ajtó premierjére Budapestre látogat Helen Mirren Oscar-díjas brit színésznő, aki Emerencet játszotta a Szabó Magda regényéből készült filmes adaptációban.

MTI

"Helen Mirren szerette ezt a szerepet, valamint többször hangot adott Magyarország, illetve Budapest iránti vonzódásának, így örömmel tesz eleget a meghívásnak" - fogalmazott Hábermann Jenő, a film producere kedden az MTI-nek.

Tájékoztatása szerint az Oscar-díjas színésznő, aki Emerencet, az írónő házvezetőnőjét alakítja a Szabó István rendezte filmben, a díszbemutató napján, március 7-én érkezik Magyarországra és két napig marad Budapesten.

A producer kitért arra is, hogy Az ajtót egyszerre kezdik el vetíteni Budapesten és vidéken, a fővárosban például az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Corvin, a Puskin, valamint több multiplex mozi tűzi műsorára.

A film világforgalmazója több országgal kötött már szerződést és további országokkal tárgyal - tette hozzá Hábermann Jenő, aki azonban részleteket nem kívánt elárulni. Azt elmondta, hogy a németországi forgalmazást német koprodukciós partnerük, Sőth Sándor szervezi.

Szabó István a producer felkérésére vállalta el a rendezést, a film pénzügyi hátterének megteremtése három évet vett igénybe, a teljes költségvetés mintegy hatmillió euró. A jeleneteket Németországban és Magyarországon forgatták. Olyan helyszíneket kerestek, amelyek megfelelőek a regény ténybeli szerkezetéhez, így egyes jeleneteket Budapest II. kerületében, a Lotz Károly utcában, Szabó Magda egykori otthonához közel vettek fel.

Az ajtó operatőre Ragályi Elemér, a két női főszerepet Helen Mirren és a magyar közönség számára A mások élete vagy A Baader-Meinhof csoport című filmből ismert német Martina Gedeck alakítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!