Bulvár

2012.02.20. 14:26

Hogy élhette túl a svéd férfi a hó alatt két hónapig?

Alig élt az a férfi, akire hosszú hetek után találtak rá hóval beborított autójában Észak-Svédországban.

Vas Népe

Lesoványodva és kihűlve találtak rá véletlenül arra a svéd férfira, aki a nagy hó miatt autójában rekedt. Állítólag hetek óta élhetett a hó alatt víz és táplálék nélkük, -30 fokban. Egyetlen ehető dolog a hó volt számára.

 

 

Peter Skyllberg még december közepe táján sodródott le az észak-svédországi Umea városhoz közeli útról. Azóta, azaz két hónapja a hó fogságába esett autójában próbált túlélni.

Valóságos csoda, hogy a férfi ennyi ideig életben maradt. Az autóban volt meleg holmi, és hálózsák is, ennek köszönheti, hogy nem fagyott meg néhány napon belül. Élelme és innivalója szinte semmi sem volt, így jobbhíján havat evett.

Az életét annak köszönheti, hogy a hidegben hibernálódott a teste. A hóval borított autó pedig olyan volt, mint az eszkimók igluja.

A férfinak óriási szerencséje volt, mivel eltűnését senki sem jelentette, nem is keresték, és csak a véletlennek köszönheti, hogy egy hómotoros véletlenül észrevette a hó alól kivillanó autó tetejét.

Bár Magyarországon nincs ekkora hó, előfordulhat, hogy hosszú órákat kell várni a hidegben, az autóban. Ezért nagyon fontos, hogy ha útnak indulnak havazás idején, legyen tele a tank, és vigyenek magukkal meleg holmit, folyadékot, és élelmet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!