Bulvár

2012.03.06. 12:26

A legidétlenebb könyvcímet keresik

Észt zokniminták a világ minden táján - ez a címe annak a könyvnek, amely hat másikkal esélyes idén a legidétlenebb című könyv címére.

MTI

A díjat a The Bookseller című brit magazin alapította, a negatív elismerés fő szervezője és az előzsűrizés elnöke a lap egy munkatársa, Horace Bent.

A zoknis könyv mellett döntős az Egy japán csibenemszakértő memoárkötete című mű, amely Andoh Koicsiről szól. Ha valakinek elsőre nem ugrana be a név: ő volt az a japán, aki az 1930-as években Yorkshire-be utazott, hogy megtanítsa brit baromfitenyésztőknek, miként lehet megállapítani a naposcsibék nemét.

Döntőbe jutott az Irodaszékek rendszertana, továbbá A gomba a keresztény művészetben című könyv is. Bent elég idétlennek találta az Egy évszázad homokkotrása a Bristoli-csatornában című munka címét is és bizalmat szavazott neki a hülyeségversenyben, amelynek kezdete 1978-ra nyúlik vissza.

Bent az idén nagyon elégedett a terméssel. "Annyira szoros a mezőny, hogy a szokásos hat helyett hét került a döntőbe" - mondta a brit Metro újságnak. Akadt azonban két szűk esztendő is, amikor egyáltalán nem talált Bent kellőn idióta című könyvet a címre: 1987-ben és 1991-ben volt ennyire vérszegény a kínálat.

Tavaly egyébként olyan kötet nyert, amely Dzsingisz kán fogászatmenedzselési módszerét ajánlja. A könyv pontos címe: Managing a Dental Practice: The Genghis Khan Way, azaz Fogászatmenedzselés Dzsingisz kán módra.

Hogy a félelmetes mongol hadúr mennyit foglalkozott fogászattal, nem tudni, de csatákban bizonyára kiverte jó pár ember jó pár fogát. A mű szerzője, Michael R. Young nem ebben a vonatkozásban buzdítja a fogorvosokat, hogy tanuljanak a rettegett hadvezértől

A döntőbe jutott könyvcímekre március 24-től lehet szavazni, a győztest március 30-án hirdetik ki. 2000 előttig még Benté volt a döntő szó, azóta a közönségé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!