Bulvár

2012.03.21. 08:56

Gábor Zsazsa vagyonát félti a lánya

Bírósághoz fordult Gábor Zsazsa lánya, mert attól tart, hogy a 95 éves egykori díva kilencedik férje elherdálja a színésznő vagyonát.

MTI/Reuters

Francesca Hilton kedden egy Los Angeles-i bíróságnak benyújtott keresetében hivatalos személy kijelölését kezdeményezte, aki megvizsgálná anyja pénzügyeit. A Gábor Zsazsa második házasságából született lány jó ideje harcban áll az egykori hollywoodi sztár jelenlegi férjével, Frederick von Anhalttal. Hilton szerint a férfi elszigeteli anyját a családjától, és valószínűleg pénzügyeit is rosszul intézi.

Gábor ágyhoz kötött betegként él Bel Air-i otthonában. Szélütés (stroke) miatt csak csövön keresztül tudják táplálni, fél lábát pedig amputálni kellett. Az elmúlt két évben sokszor szorult kórházi kezelésre.

Hilton ügyvédje közleményben jelezte, hogy Anhalt elmaradt Gábor házának jelzálogrészleteivel, és a közelmúltban hétszázezer dolláros kölcsönt vett fel az ingatlan terhére.

A 64 esztendős Hilton azt akarja elérni, hogy a bíróság mondja ki, mi a legjobb az anyjának, vajon a leggondosabb ellátásban részesül-e, van-e lehetősége arra, hogy szeretteivel és barátaival találkozzon, és az ő érdekét szolgálja-e anyagi javainak felhasználása.

A magyar származású színésznő az ötvenes években futott be Hollywoodban, olyan filmek sztárja volt, mint a Moulin Rouge vagy a Lili. Számos házassága miatt is gyakorta került a címlapra.

Az íróként és színésznőként ismert Francesca Hilton kapcsolata 2005-ben vált feszültté anyjával a család pénzügyei miatt.

Anhalt tavaly 15 millió dollárért kezdte árulni a Bel Air-i ingatlant, és nehéz pénzügyi helyzetükre hivatkozva bejelentette, hogy elárverezi felesége szőrmebundáit az orvosi számlák rendezésére. Arról a tervéről is beszélt, hogy mesterséges megtermékenyítéssel és béranya alkalmazásával újabb gyermekkel akarja megajándékozni az idős asszonyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!