Bulvár

2012.03.22. 09:56

Transzneműről neveznek el kisbolygót

Kisbolygót neveznek el Romy Haag német transznemű előadóművészről.

MTI/APA/sda

Felix Hormuth német csillagász nevezi el az általa felfedezett aszteroidát a 61 éves Haagról - közölte David Bowie énekes egykori kedvesének ügynöke.

 

 

Haag, akit 33 éves korában operáltak nővé Svájcban, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy róla neveznek el kisbolygót, de mint elmondta, a kis planétát nem akarja "elfoglalni", "hiszen onnan nagyon nehéz lenne naponta bejárni a városba".

A Romy Haag bolygó egy kilométer átmérőjű és több mint kétszázmillió kilométer távolságra van a Földtől. Egy újonnan megismert bolygónak nevet csak felfedezője vagy a Nemzetközi Csillagász Egyesület (IAU) adhat.

Az előadóművész 1951-ben Edouard Frans Verbaarsschott néven született Hollandiában. 1974-ben nyitotta meg Berlinben Chez Romy Haag nevű mulatóját, amely nagyon népszerű lett. Vendégkörében olyan nevek szerepeltek, mint Mick Jagger, Freddie Mercury, Lou Reed és Udo Lindenberg. Haag 1976-ben párkapcsolatban élt David Bowie-val.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!