Bulvár

2012.04.03. 09:39

Animációs rövidfilmsorozat készül az Angry Birds-játékból

Animációs rövidfilmsorozat készül a világszerte népszerű Angry Birds-játékból - jelentette be a telefonos játékot alkotó finn Rovio cég animációs főnöke Cannes-ban.

MTI

Az okostelefonokon futtatható játék szereplőivel 52 rövid epizódot készítenek, amelyet "minden lehetséges platformon" forgalmazni kívánnak - számolt be a finn vállalat tervéről a BBC online hírszolgáltató. Az Angry Birds (Dühös Madarak) ügyességi játék, amelyben katapultból kilőtt gömbölyű madarakkal kell kilőni a malacokat.

"Örömmel jelentem be, hogy idén útjára indítunk egy hetente jelentkező rövid epizódokból álló animációs sorozatot" - közölte Nick Dorra, a Rovio animációs részlegének vezetője, aki médiakonferencián vett részt Cannes-ban. Tájékoztatása szerint egyfelől a játék meglévő rajongóinak szeretnének még többet nyújtani, és továbbra is fenntartani érdeklődésüket, másfelől olyan új közönségre is számítanak, amelyik még nem játszik telefonos játékokat.

A finn cég tavaly októberben árulta el, hogy rövidfilmekből álló videosorozaton dolgozik. Nick Dorra arról is beszélt, hogy a játék filmes változata, amelyről ugyancsak 2011-ben röppent fel az első hír, 2015-ben kerülhet forgalomba.

A Rovio tavaly vásárolt Helsinkiben egy animációs filmstúdiót, ahol a játékokon kívüli projekteken dolgoznak. Dorra szerint ez jelenti a cég jövőjét. "Az Angry Birds nem csak játék. Az elkövetkezőkben egyre kevesebb lesz benne a csúzlizásból, és mind több a szereplők kalandjaiból, sokféle és sok formában megjelenő játékból" - idézte a szakembert a bbc.co.uk.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!