Bulvár

2012.04.24. 13:32

Eurovíziós Dalfesztivál - Kárpátaljára látogatott a Compact Disco

Bemutatkozott a kárpátaljai magyar és az országos ukrán médiának kedden Ungváron az Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulója, a Compact Disco, amely Ukrajnából is vár szavazatokat a május végi bakui megmérettetésen.

MTI

Az ungvári televízió székházában nagy érdeklődés mellett tartott sajtótájékoztatón a négytagú magyar elektronikus zenei formáció bemutatta a Sound of Our Hearts című dala videoklipjét. Ismertették a zenekar megalakulásának történetét és eddigi pályafutását, hangsúlyozva, hogy a szokványos eurovíziós hangzástól elütő dalukkal nyerni szeretnének Bakuban.

A zenekarvezető Lotfi Behnam és társai reményüket fejezték ki, hogy fesztiválszámuk az ukrán hallgatóság tetszését is elnyeri, mert megérti annak üzenetét. Hozzátették: a kárpátaljai magyarok szavazatai mellett számítanak az ukrán zenekedvelők voksaira is, annál is inkább, mivel dalukban az összefogás fontosságát hangsúlyozzák. A Compact Disco tagjai elmondták, hogy kárpátaljai látogatás az utolsó állomása a szomszédos országokat érintő médiakörútnak, amelyen dalukat népszerűsítették a helyi közönség körében. A Compact Disco a magyar elektronikus zenei színtér egyik legtehetségesebb képviselője. 2008-ban alakult, eddig két stúdióalbumot készített: a Steroid 2009-ben, a II-es lemez tavaly jelent meg a CLS Music kiadásában. A zenekarban Lotfi Behnam (groove-ok, extra zenei sávok, effektek) mellett Pál Gábor billentyűs hangszereken játszik, Sándor Attila basszusgitározik és Walkó Csaba énekel.

Május 22. és 26. között 42 ország vesz részt az azeri fővárosban az Eurovíziós Dalfesztiválon, amelyet az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) szervez. A versenyt ezúttal azért rendezik Bakuban, mert tavaly Düsseldorfban egy azeri duó, Ell és Niki nyert Running Scared című dalával. A Magyarországot képviselő Sound of Our Hearts a május 22-i első elődöntőben fog elhangzani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!