Bulvár

2012.04.16. 12:11

Új rekordot köszönhet 21 című lemezének Adele

Ismét visszatért a hivatalos brit albumeladási lista élére Adele 21 című lemeze: a többszörös Grammy-díjas énekesnő ezzel túlszárnyalta David Bowie, valamint a Dire Straits rockegyüttes rekordját a lista első helyén töltött hetek számának tekintetében.

MTI/Reuters

A szigetország albumeladási listáján immár 64. hete szereplő 21 című lemez két helyet előrelépve szerezte meg újra a dobogó legfelsőbb fokát. Ez azt jelenti, hogy Adele eddigi karrierje során 23 hetet töltött a ranglista élén: ebből egyet a 19 című debütáló lemezének, további huszonkettőt pedig nagysikerű második korongjának köszönhet.

A többszörös Grammy-díjas és Brit Awards győztes fiatal énekesnő megdöntötte honfitársa David Bowie, valamint a Dire Straits nevű brit rockegyüttes rekordját: mindketten 22 hetet töltöttek az albumeladási lista élén.

Adele lemezét az amerikai rapper, Nicki Minaj Pink Friday: Roman Reloaded című albuma követi a sorban, amely egy helyet esett vissza a múlt héthez képest. Új belépőként a harmadik helyen startolt az Alabama Shakes nevű amerikai rockegyüttes Boys & Girls című debütáló lemeze.

A kislemezek versenyében a kanadai énekesnő, Carly Rae Jepsen áll az első helyen Call Me Maybe című korongjával. A Canadian Idol című tehetségkutató műsor egykori versenyzője ezzel alaposan feladta a labdát ifjú honfitársának, Justin Biebernek, aki jelenleg a második helyen kénytelen tanyázni Boyfriend című számával. Újdonság a kislemezek listáján az amerikai R'n'B énekes Usher Climax című száma, amely a negyedik helyen startolt a héten.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!