Bulvár

2012.08.28. 04:45

Compact Disco - Európa felfigyelt rájuk

Zalakaros - Az a küldetésünk, hogy az elhasznált, kliséken alapuló popzenét megújítsuk - véli Walkó Csaba, az Eurovíziós Dalfesztivál magyar finalistája, a Compact Disco énekes frontembere, akivel minapi fürdővárosi fellépésük után beszélgettünk.

Horváth-Balogh Attila

- Megváltoztatta a zenekar életét az Eurovíziós Dalfesztivál? Feltételezem, a fellépések száma szaporodott...

- Érdekes módon nem olyan nagyon, mint ahogy azt egy kívülálló gondolná, aminek alapvetően az az oka, hogy a fesztivált megelőzően is nagyon jól álltunk a koncertek számát tekintve - árulta el Walkó Csaba. - A 2. lemezünk megjelenése után már viszonylag széles közönségünk volt, ugyanis a Feel the Rain című számunk nagyot szólt. Persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy a dalfesztivál nem tett rá még egy lapáttal erre. Úgy érezzük, a hazai közönségsiker után most európai szinten is elindulhat a karrierünk. Német és svéd kiadókkal sikerült szerződést kötnünk, ami azért nagyon jó, mert Németország és Svédország a popszakma magja. Ennyiben az Eurovíziós Dalfesztivál tényleg fordított egyet az életünkön, de mi magunk emberileg nem lettünk ettől másabbak, ugyanazok a hülyegyerekek vagyunk, mint azelőtt.

 

- Ugyanakkor tagadhatatlan, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál nekünk, magyaroknak az utóbbi években valahogy mindig csalódást okoz. Elnézve a mezőnyt, jobb helyezést is érdemeltetek volna a 24.-nél.

- Nyilvánvaló, hogy a véghajrá szimpátiaszavazás, így lényegében a helyezések előre el vannak döntve. Azt nem tudom, milyen Magyarország megítélése Európában, nem is az én tisztem, hogy erről beszéljek, abban viszont biztos vagyok, hogy szakmailag nagyon megbecsülték a zenekart, az embereknek tetszett, amit csináltunk. Ugyanis nem csak az adott számra voltak kíváncsiak esetünkben a Sound Of Our Hearts-ra , hanem az azt megelőző dalokra is, tudjuk, hogy ránk kerestek a videómegosztókon és a zenei portálokon. Amúgy a célunk a döntőbe jutás volt és amikor ez sikerült, már egyikünket sem érdekelte, hányadik helyen végzünk végül. A legfontosabb célunk megvalósult: felfigyelt ránk Európa.

- Hazai tervek?

Természetesen azok is vannak, szeretnénk, ha jövő tavasszal, talán május környékén meg tudnánk jelenni egy 3. lemezzel, rajta vagyunk a témán. Ami nagyon fontos, szeptember 8-án lesz egy igen különleges koncertünk, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával lépünk fel a Szimfonik Live 2.0-án a Millenáris Parkban erre készülünk most nagy erőkkel.

A Compact Disco 2008-ban alakult meg, tagjai Walkó Csaba (ének), Lotfi Behnam (groove, speciális effektek), Pál Gábor (billentyű) és Sándor Attila (basszusgitár). Első lemezük, a Stereoid 2009-ben jelent meg, egy évvel később pedig már folyamatosan koncerteztek. A zenekar sikere máig töretlen, Feel the Rain című számuk az MR2 Petőfi Rádió Top 30-as listáján egészen a 2. helyig jutott. 2011 januárjában a Compact Disco megnyerte a Fonogram Díjat Az év hazai elektronikus zenei produkciója kategóriában. A csapat befutott, hiszen ők képviselhették hazánkat az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!