Bulvár

2012.08.26. 07:50

Finisben a Vas Népe szépségverseny

Szombathely - Véget ért szépségversenyünk nap szépeinek bemutatása. Olvasóink szavazatait figyelembe véve megválasztottuk mind a tizenkét hónap szépét, akik résztvevői lesznek szépségverseny novemberi show műsoros döntőjének.

Benkő Sándor

A Vas Népe harmadik szépségversenyének finisébe érkeztünk. A "12 karikás vasi szépségolimpiát" tavaly augusztus elsején indítottuk el.

A felmenő rendszerű verseny úgy épült fel, hogy naponta az újságunk hátsó borító oldalán, és az internetes portálunkon bemutattunk egy-egy lányt. A fényképe mellett közöltük publikus adatait is. Volt, aki azért jelentkezett a nap szépe rovatba, mert szerette volna, ha aznap ővé lesz a dicsőség, megmutathatja szépségét a megyénk olvasóinak, sőt a honlapunknak köszönhetően az egész világnak. És ez nem túlzás, mert sokan jelentkeztek a környező országokból is. Mások a szépségverseny győztesének dicsőségéért jelentkeztek. Minden jelentkező egy havi Vas Népe előfizetést kapott ajándékba. A nap szépei közül aztán olvasóink internetes szavazati és a zsűri döntése alapján kerültek ki a hónap szépei, akik már a döntő biztos résztvevőiként is örülhettek. Persze volt más ok is az örömre, hisz ajándékokkal halmoztuk el őket. Minden hónap győztese kapott egy márkás napszemüveget a Fresh Optika jóvoltából, egy 20 ezer forint értékű kozmetikai ajándékutalványt Kuti Georginától, és fődíjként egy kellemes, két személyre szóló wellness hétvégén kényeztettük a nyerteseket. A programban részt vett a büki Caramel, a Piroska, a Corvus hotelek, a sárvári Tinódi fogadó, a Viktória, a Spirit és a Bassiana hotelek, és a soproni Szieszta hotel.

A 304 nap szépéből a több tízezres olvasói szavazatot figyelembe véve megválasztottuk azt a tizenkét lányt, akik már résztvevői a (várhatóan) novemberi szépségverseny döntőnek. Hozzájuk csatlakozik majd a Facebook hónap szépeinek győztese, akikre a szavazás, illetve a lájkolás még zajlik a portálon, és a 12 győztes után szintén szavazás, illetve a zsűri döntése juttat majd be még egy lányt a döntőbe.

A Vas Népe hónap szépei közül elsőnek Márk Angelika nyert. Augusztus szépe kereskedelmi iskolába jár, német és angol nyelvet tanul. A 18 éves szombathelyi szépség versenyszerűen táncol, és imádja a kutyáját.

Tóth Evelin lett szeptember szépe: a 19 éves szentpéterfai lány Budapestre jár egyetemre, szeret olvasni, rajzolni, sminkelni és görkorizni.

Októberben Sziklai Rita állhatott a képzeletbeli dobogó legfelsőbb fokára. A 21 éves szombathelyi szőkeség a SEK-en levelező tagozaton tanul gazdálkodás és management szakon. Szeret internetezni és fényképezni.

Stankovics Beáta november szépe Jánosházán él, a budapesti gazdasági főiskola szombathelyi szakán hallgat számviteli ügyintézést. Beáta szeret sütni és sportolni, különösen kedveli a tájfutást és a lovaglást.

Decemberben Lakatos Henrietta lett a nyertes. A 23 éves vönöcki lány foglalkozása megegyezik a hobbijával, fodrászként dolgozik, szereti a kihívásokat.

Január szépe a rábapatyi Varga Enikő lett, aki diplomája megszerzéséért tanul a győri Széchenyi egyetemen, ahol gazdaságot tanul. Enikő szereti az állatokat, különösen a saját kutyáját, szeret kirándulni, kedveli a barátait, az olvasást.

Horváth Vanessa február szépe a Bólyai iskolában érettségizett, és a Nyugat-Magyarországi Egyetemen tanul tovább kommunikáció és média szakon. A szombathelyi szépség szeret zenét hallgatni és táncolni - kilenc évig latint és mazsorettet táncolt egy társastánc formációban.

Márciusban Szabó Dórát juttatták a döntőbe olvasóink. A 17 éves szombathelyi lány a Nagy Lajos gimnázium diákja, gyógytornász szeretne lenni az iskolái elvégzése után. Szereti a sportot, különösen a szertornát.

Áprilisban Csonka Fruzsina lett a legszebb lány a csoportjából. A sárvári szépség a Tinódi gimnáziumban érettségizett az idén, és az ELTE-re vették fel, ahol a társadalomtudományi karon hallgat nemzetközi tanulmányokat szeptembertől. Fruzsina szintén rendszeresen táncolt, két éve hagyta abba a hip-hop formációs táncot és a jazz-balettet.

Május szépe Zala megyéből került a döntőbe. Bánfai Adrienn Borsfán él szüleivel, viszont Szombathelyen jár egyetemre. A Nyugat-Magyarországi Egyetemen hallgat magyar történelmet.

A június Marton Lauráé lett. A hónap szépe egy győri középiskolában kezdte tanulmányait, ám ettől az évtől kezdve már a Bólyaiban folytatja. Biológus szeretne lenni, a felsőfokú iskoláját Bécsben szeretné elvégezni. Idén nyáron egy 1700 kilométeres túrán ismerkedett hazánk állat és növényvilágával.

Júliusban Pintér Evelin aratta le a pálmát, ami természetesen a szépségverseny döntőjébe juttatta. A szombathelyi szépség a Horváth Boldizsár középiskolában érettségizett az idén, és a Corvinus Közgazdasági Egyetemre vették fel emberi erőforrás szakra. Szeret nyelveket tanulni, a német és angol jól megy már neki, de ennek ellenére folyamatosan fejleszti tudását. Szeretne spanyolul is megtanulni. Szereti a focit, edzeni a testét konditeremben, és imád kirándulni.

A hónap szépeinek felkészülése a verseny döntőjére hamarosan elkezdődik. Várhatóan látványos show műsor keretében lépnek majd színpadra, amelynek szervezése már elkezdődött. Ezen a hét végén látjuk vendégül utolsó hónapunk szépét. Pintér Evelin a büki Piroska hotel vendége lesz. Ezen a hét végén lesz együtt első alkalommal a 12 döntőbe jutott szépség. A találkozó szintén a Piroska hotelben lesz, ahol az ismerkedésen kívül érdekes programok is várnak a lányokra.

 

Az eddigi szépségversenyekről

Korábbi versenyeink is a nap szépeinek bemutatásával kezdődtek, minden alkalommal egy éven át történt, majd a hónap szépeit választottuk meg.

Az első szépségverseny döntője 2008-ban volt, akkor Vas megye szépe Kocsis Korinna lett, aki komoly eredményeket ért el későbbi versenyeken. Udvarhölgyei Majcsenicz Kitti és Auer Szabina voltak.

2010-ben Osztrosits Katalin lett Vas megye szépe, udvarhölgyei Szoboszlai Vivien és Berghoffer Boglárka voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!