Bulvár

2016.01.25. 19:09

Négy vasi bálon jártunk - ki kapott édes ajándékot?

Három városba, de négy bálba látogattunk el ezen a hétvégén, hogy elcsípjünk néhány, az olvasók által ismert embert.

Simán Klára

Kőszegen az Iparosbálban lestünk be a kulisszák mögé, majd a jelmezesek közt kerestük meg többek közt a fúvósok vezetőjét. Sárváron bekukkantottunk a reformátusokhoz, s természetesen a szombathelyi Rotary Club éves bálja sem maradhatott ki összeállításunkból. A hófúvás csupán néhány tucat vendéget marasztalt otthon – aki azonban részt vett a vasi bálokon, nem bánta meg. Tudjuk, mert ezt is megkérdeztük. Egy szülinapos pedig édes ajándékot is kapott.

Munka és szórakozás

A munkát nem tudta kikerülni az Iparosbálon sem Szárnyas János, a Kőszeg és Vidéke Ipartestületének alelnöke, de azért párját, Laurát számos alkalommal felkérte táncolni, hiszen mint minden bálon, úgy ezen is a szórakozásé volt a főszerep.

Jutott idő a barátaikra is

Elsősorban beszélgetni szeret, mert a táncban gyenge – ezt állítja magáról Lakézi Gábor, a Szombathelyi Rotary Club ifjúsági felelőse és térségi koordinátora. Szerencsére Lakéziné Illés Beáta is társaságkedvelő, így a bálon ők inkább a baráti körben töltött tartalmas időt értékelték nagyon.

Kalandos báli készülődés

Mivel a kőszegi Iparosbálnak a Jurisics-vár lovagterme adott otthont, a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatója, Pócza Zoltán nem tudta a bált teljes mértékben a szórakozásnak szentelni. Feleségét, Keresztes Eleonórát azért megtáncoltatta párszor. A ruhaválasztásban a hölgy természetesen kikérte férje véleményét, mindketten nagy örömmel   választanak báli ruhát. Pócza Zoltán felesége állítólag már a férje tekintetéből is látja, tetszik-e neki a nagyestélyi.

Vendégeikkel buliztak

Nemcsak mesebeli lények, hanem visszatérő vendégek, azaz ismerősök közt telt a kőszegi fúvósok farsangi jelmezbálja – a jól sikerült estének együtt örült Bakos György elnök és felesége, Bakosné Berkényi Bernadett. A laza dress code is hozzásegítette a bulizókat ahhoz, hogy minél többen ropják.

Jótékonyság, elegancia és tánc

Nemcsak az aktuális divatot, hanem kényelmi szempontokat is figyelembe kell venni a nagyestélyi megválasztásánál, hiszen elég nehéz élvezni a bált egy rosszul megválasztott ruhában – mondta el érdeklődésünkre Pammer Istvánné Ágnes, aki a Szombathelyi Rotary Club 2015-2016-os elnökével, Pammer Istvánnal érkezett. Az elegáns férj egyébként kiválóan táncol, így a jótékonysági bálon a finom vacsora után is kellemesen érezték magukat.

Édes ajándékot kapott

Egy családi esemény megünneplésére is kihasználta a református bált Sárvár polgármestere, Kondora István. Feleségének, Marikának a többi közt természetesen csokival kívánt boldog születésnapot – így a szokásosnál is örömtelibben, vidámabban telt a házaspár estéje.

Ritka kincs a kellemes pihenés

A felesége toalettjének kiválasztásában nem kapott szerepet dr. Kecskés László István, a Markusovszky kórház mellkassebészeti osztályának vezető főorvosa. Szerinte a férfi feladata az anyagi fedezet előteremtése, majd – mint mondta – örülni annak, hogy ilyen csodálatos nővel lehet együtt a Rotary bálon, mint ő. Felesége is kórházi dolgozó: Kecskés László Istvánné Györgyi csoportvezető műtőasszisztens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!