Bulvár

2016.02.23. 17:39

Elég a pofonokból!

A kérdés, ami legalább egyszer mindenkinek az életében megfogalmazódik. Akkor, amikor a problémák betetőznek. Amikor úgy érezzük, elég volt. Elég a csapásokból, pofonokból! Elegünk van.

Horváth Nikoletta

Tényleg ennyire rossz emberek vagyunk, hogy ezt érdemeljük? Egyáltalán minek is küzdeni, ha folyton térdre esünk? Hazudnék, ha azt írnám, bennem soha nem merültek fel ezek - az egyébként nagyon nehéz lelki érés során megfogalmazódott - kérdések. A miértek boncolgatása jellemző az emberre, miközben pontosan tudjuk, hogy egyenes válasz többnyire nem létezik a feltett kérdésekre. Sajnos globális, általános szabállyal nem tudok szolgálni, de a saját tapasztalatomat szeretettel adom át. Hogy miért érdemes bátornak lenni? Épp azért, mert élünk, élhetünk. Tudom, rengeteg gond, baj ér minket nap mint nap. Olykor a lelki vágások ezerszer jobban földre döntenek minket, mint a testi fájdalmak. Az én lélek-őrlőm a kiszolgáltatottság. Számolatlan alkalommal kerültem már olyan szituációba, ahol a bőrömön éreztem a másságomat, a vakságomat, a betegségemet. Bele is törtem ebbe egy időben. Aztán megráztam magam. Ez az egy életem van, tényleg szomorkodással akarom tölteni? Nem! Mert annyi csoda vesz körbe, amit talán fel sem mértem. Addig.

Aztán elkezdtem sorolni a pozitív dolgokat a hétköznapjaimban. Az Édesanyámat, Lilit, a családomat, a szeretteimet, a barátaimat, a sportot, a benne elért sikereimet A lista lassan lapokat kezdett megtölteni, s a mérleg nyelve lassan, ám annál jobban érzékelhetően átbillent. Nyertem. Vannak pillanatok, amikor mindent sötétnek látunk. Hiába ragyog a nap, a szívünkig nem jut el a fénye. Bár kedvesen szólnak hozzánk, csak az érc rezgését halljuk már. Nem tükrözzük azt, amit adhatnánk, s fekete lyukként csak szívjuk magunkba a rosszat, a negatívat. Ez normális. Normális, mert túlontúl sok akadályon kell keresztülvergődnünk, miközben azt látjuk, hogy sokan jó dolgukban azt sem tudják, mit csináljanak. Cinikusak, másokat lekezelnek, önnön maguk nagyságának teljes tudatában. Boldogok - gondoljuk. Pedig valójában hatalmasat tévedünk! Ezek azok az emberek, akik saját fájdalmaikkal nem mernek szembenézni, inkább rátestálják a haragjukat másokra. Mennyire egyszerű, kézenfekvő, és egyben gyáva megoldás, igaz? Merjünk farkasszemet nézni a lidérceinkkel, mert bizony ezek a lelki démonok is formálnak, építenek minket. Általuk váltunk azokká, akik most vagyunk, s általuk lehetünk még többek. Mert képesek vagyunk legyőzni őket. Ezért érdemes bátornak lenni, küzdeni, élni, remélni. Az élet annyira szép, egyszeri és megismételhetetlen Ne fecséreljük el a kincsünket! Lehet, hogy nem lettünk híresek, sportolók vagy milliomosok, de a főszerep a saját életünkben még mindig a miénk - alakítsunk emlékezeteset!

Címkék#VakVagány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!