Bulvár

2016.07.28. 07:22

Szenilla nyomában kullognak a többiek

Tizenhárom évvel a Némó nyomában után június 16-án került a mozikba a Szenilla nyomában, amely már a nyitóhétvégén rekordot döntött: elnyerte a minden idők legnagyobb bevételével nyitó animációs alkotásának járó elismerést.

Budai Dávid

A hétvége során ugyanis nem kevesebb, mint 136 millió dollárt (körülbelül: 36 milliárd 513 millió forint) hozott a készítők konyhájára, ezzel magasan lekörözve a korábbi csúcstartó Harmadik Shreket, amely 121 millió dollárral vezetett ez idáig. Érdekesség, hogy a Szenilla nyomában lett a második legnagyobb bevételt hozó, júniusban bemutatott film a tavaly a mozikba került Jurassic World után, mely a nyitó hétvégéjén 208 millió dollárt (kb. 55 milliárd 844 millió forint) kaszált, így nem csoda, hogy a Universalnál beruháztak a jelenleg is készülő folytatásra, mely előreláthatóan 2018-ban kerül a mozikba.

Dave Hollis, a Disney ügyvezető alelnöke szerint a Szenilla nyomában sikerének titka abban áll, hogy nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek és családoknak is szól, tekintve, hogy akik az első részen felnőttek, már jó eséllyel maguk is a fiatal felnőttek táborát erősítik. A film nemzetközi sikeréhez minden bizonnyal az is hozzájárul, hogy a készítők a legnagyobb hollywoodi sztárokat szerződtették a karakterek megszólaltatásához, így a 103 perces animációs alkotásban többek között felcsendül Ellen DeGeneres, Ed O’Neill, Diane Keaton, Eugene Levy, Idris Elba, Sigourney Weaver, Kaitlin Olson és Albert Brooks hangja is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!