Bulvár

2016.08.15. 10:57

Zalai gulyás-, és citeramuzsika sikere az osztrák határmentén

A Rábatótfalui Szlovén Nemzetiségi Önkormányzat meghívásának eleget téve lépett színpadra az ApátiCitera Szakkör az elmúlt hétvégén megrendezett falunapi program keretén belül.

Horváth R. László

A zalai kesergők, valamint popparódiák tolmácsolása olyan sikert aratott, hogy ráadásszámot kért a nagyérdemű a zenészektől. Meglepetésként pedig a közönséggel karöltve énekelték: kék nefelejcs, virágzik a tó partján

Készül a (S)Zalai-krumpligulyás

A falunapi programok elengedhetetlen tartozéka a főzőverseny, amikor is különféle ínyencségek rotyognak a bográcsokban. Az egyik bogrács mellett találkoztunk Szalai Istvánnal, aki zalai-krumpligulyást készített családjának segítségével.

Visszatapsolták a citerásokat Rábatótfaluban

A főszakáccsá előlépett családfő elmondta, majd 31 éve került a határ menti településre, ekkor nősült meg, és került a Rába-partjára a Zala megyei Alsónemesapátiból. Hogy mekkora sikere volt a hamisíthatatlan zalai ízeknek? Tizenkettő perc alatt üres lett a főzőalkalmatosság, a családtagoknak csak a „szaga” jutott.

Címkék#falunap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!