Bulvár

2016.09.07. 14:20

Futikett, avagy a futizás szabályai - Ha ezt betartjátok, nem lesz semmi gond

Körkép – A fővárosi kutyafuttatókon egyre népszerűbb a táblákon kifüggesztett etikett, ám ahol nincs, ott is érvényben van néhány általánosan elfogadott szabály.

Vadas Krisztina

Ha ezeket betartja a gazdi a kutyafuttatókon, akkor biztosan nem keveredik semmilyen galibába kedvencével.

KÉRDEZZ!

Ha zárt futira mentek, és vannak bent, akkor mindig kérdezd meg, hogy bemehettek-e, vagy várjatok, amíg a másik gazdi pórázra teszi a kutyáját. Nem tudhatod, milyen természetű a másik kutyus, vagy van-e valamilyen problémája.

DOMINANCIA

Ne engedd, hogy kutyusod dominánsan lépjen fel más kutyákkal szemben! Ha így tenne, határozottan szólj rá. Ne várd meg, amíg a másik kutya agresszívan lép fel.

Fotó: Unger Tamás

KAKITÜNDÉR

A szombathelyi futtatók kapujain is látni olyan feliratokat, melyen sajnálattal közlik, hogy a kakitündér nem létezik. Bizony, itt is a gazdi feladata felszedni a végterméket.

RONGÁLÁS

Ne feledd, hogy a futtató nem csak a tiétek! Ne engedd, hogy kutyusod rongálja a futtató berendezéseit, vagy hogy hatalmas gödröket ásson.

UGRÁLÁS

Lehet, hogy nagyon cuki a kutyád, ahogy barátkozni próbál az emberekkel, ám mégse engedd, hogy felugráljon. Sokakat zavarhat, még ha nem is teszik szóvá.

JÁTÉK

Ha többen vagytok, akkor játékot csak úgy vegyél elő, ha a többi gazdi megengedi. A legbékésebb kutya viselkedése is megváltozhat, ha zsákmányszerzésről van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!