Bulvár

2016.09.13. 10:11

Mága Zoltán várja Szombathelyen Mága Zoltánt – Mutatjuk!

Szombathely – Díjnyertes textilszobor várja a neves hegedűművészt kedd esti szombathelyi koncertje előtt - saját magáról. Tóth Fedóra textilszobrász készítette el Mága Zoltán figuráját: előbb világversenyt nyert az alkotással, most megmutatná a modelljének.

Bakos Ágnes

Nem a mennyiség, hanem a minőség számít – ezt tartotta szem előtt Mága Zoltán figurájának elkészítése közben Tóth Fedóra. – Eddig eben a munkámban van a legtöbb idő, legtöbb energia. Ahogy a nővérem megfogalmazta, ez az első legszebb alkotásom – vázolta a textilszobrász. Fedóra útmutatónak nevezte a szobrot, ennél már nem adja alább a munkái minőségében.

Nemcsak saját maga gondolja jól sikerültnek a Mága-szobrot, hanem így vélekedett az a tíztagú, nemzetközi zsűri, amely a legszebb alkotásnak ismerte el egy nemzetközi textilszobor versenyen.

A művészeti babaszobrok között, egy nyolcvanfős mezőnyben lett első Fedóra munkája.

– Ez az a kategória, ahol minden elemet saját kézzel kellett készíteni, mert van olyan kiírás ezen a versenyen, ahol készen vásárolt kiegészítőket is lehet használni – magyarázta a textilszobrász.

Nagy tervei vannak Fedórának: hamarosan az Amerikai Egyesült Államokból hallhatunk majd a szombathelyi tehetségről.

Fotó: Szendi Péter

Mindenekelőtt azonban látnia kell Mága Zoltánnak is a róla készült alkotást – ez kedden este megvalósulhat Szombathelyen. Az evangélikus templomban ad jótékonysági koncertet a hegedűművész. Nem mellékesen a hangverseny kedvezményezettje a Szombathelyi Evangélikus Szeretetszolgálatért Alapítvány dr. Bohóc Mosolyszolgálata lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!