Bulvár

2016.09.26. 18:14

Mulatságok autó nélkül Vasalján - Ló, kerékpár vagy tömegközlekedés az alternatíva?

Vasalja- Múlt csütörtökön Tiszta levegőt mindenkinek! felkiáltással, Autó nélkül a falvakban jelmondattal rendezték meg a mobilitási napot.

Civil Tudósítónktól

Vasalja önkormányzata a gyermekek jegyében szervezte az ügyességi és a sportjátékokat, valamint a rajzversenyt.

Gombás Alajos polgármester megnyitójában röviden tájékoztatta a résztvevőket, miért jöttek össze, és balesetmentes szórakozást kívánt.

Mindenki játszott mindenkivel csocsóban, asztaliteniszben és dartsban, éles volt a verseny. A fiatalabb gyermekek az ugrálóvárat vehették birtokba.

Nagy érdeklődést váltott ki a rizslabdakészítés. Hamarosan sokaknak saját színes labdájuk lett, amelyet nagyon jól lehetett nyomkodni. Az ügyesebbje festhetett, máshol kölesgolyókat tűztek össze fogpiszkálóval. Az udvaron ötletes fajátékok összerakása, célba dobás, gólyalábazás zajlott.

A fiúknál a kapura rúgás volt a nagy öröm. Természetesen a mobilitási nap programjából a ló mint élő közlekedési eszköz nem maradhatott ki. Mindenkinek volt lehetősége több kört lovagolni. Az utolsó felvonás a kerékpáros akadályverseny volt. A rajzversenyre érkezett alkotásokon a kerékpárt helyezték előtérbe a gyermekek, míg hosszabb távolságokra a tömegközlekedést javasolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!